Δικάστηκαν Μαρινάκης-Βρέντζος για τις δηλώσεις τους μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου

0

Βόμβα! Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα!

skyline

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ όπου εκδικάστηκαν οι διώξεις σε βάρος Μαρινάκη και Βρέντζου για τις δηλώσεις τους περί «καραστημένης διαιτησίας» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Εκδικάστηκε την Πέμπτη (24/11) ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ η υπόθεση των πειθαρχικών διώξεων που είχαν ασκηθεί σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Βρέντζου, για τις δηλώσεις που είχαν κάνει αμφότεροι μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο μεν πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε μιλήσει μεταξύ άλλων για «καραστημένη διαιτησία», ενώ το μέλος του Δ.Σ. των Πειραιωτών είχε κάνει λόγο για «ποδόσφαιρο που διοικείται από φασιστικό παρακράτος» και είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Μαρινάκης και Βρέντζος διώκονται για «δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων» και απειλούνται με χρηματική ποινή που μπορεί να φτάσει τις 50.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες δεν έδωσαν το παρών ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής και εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Βασίλη Δημακόπουλο, ο οποίος παρέδωσε στο δικαστήριο έγγραφο απολογητικό υπόμνημα που στηρίζεται σε δύο ισχυρισμούς:

– Η άσκηση του δικαιώματος έκφρασης προβλέπεται από το Σύνταγμα, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται σκληρές και βαριές εκφράσεις στην περίπτωση που κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται.

– Μεγάλο μέρος των δηλώσεων που έκαναν Μαρινάκης και Βρέντζος δεν αφορά το αντικείμενο, δηλαδή τον αγώνα, αλλά αποτελούν κριτική προς την εκτελεστική εξουσία. Όπως, εξάλλου, σημείωσε ο κ. Δημακόπουλος: «Αναφορικά με το παράπονο που εκφράστηκε για το πώς διοικείται η ΕΠΟ, προσκομίζουμε δημοσιεύματα που καταδεικνύουν την αυθαιρεσία και τον ετσιθελισμό, αυτό δηλαδή που οι εγκαλούμενοι χαρακτήρισαν φασισμό».

Τέλος, ο κ. Δημακόπουλος ζήτησε από το δικαστήριο ότι σε περίπτωση που θεωρηθεί πως υπάρχει πειθαρχική παράβαση, να γίνει χρήση της αρχής της αναλογικότητας και να ληφθεί υπόψη το περιβάλλον μέσα στο οποίο έγιναν οι δηλώσεις και με ποια αφορμή.
Η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: sport-fm.gr