Το BBC αποθεώνει τον Χατζισαφί για της δηλώσεις του!

0

skyline

Ο Χατζισαφί έστειλε ηχηρό μήνυμα στήριξης στους συμπατριώτες του στο Ιράν, που βιώνουν μια τεταμένη πολιτικά περίοδο, και τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να παλέψει για να τους κάνει χαρούμενους.

«Πρέπει να αποδεχθούμε πως η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι καλή και πως ο λαός μας δεν είναι χαρούμενος. Βρισκόμαστε εδώ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνουμε η φωνή του ή δεν πρέπει να τον σεβαστούμε. Όσα έχουμε είναι απ’ αυτούς. Πρέπει να παλέψουμε. Πρέπει να αγωνιστούμε καλά και να χαρίσουμε στον γενναίο Ιρανικό λαό ένα καλό αποτέλεσμα. Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει, να γίνουν αυτά για τα οποία ελπίζουν οι άνθρωποι», δήλωσε ο ακραίος οπισθοφύλακας της Ένωσης.

Η αρθρογράφος του BBC Σάιμα Καλίλ έγραψε, σχετικά με τις δηλώσεις του Ιρανού: 

«Αυτά τα σχόλια είναι εξαιρετικά. Όχι τόσο εξαιτίας όσων είπε, αλλά κυρίως εξαιτίας του ποιος τα είπε και πού τα είπε. Δεν είναι σύνηθες για έναν σημαντικό παίκτη να μιλά για οτιδήποτε πολιτικό σε ένα τουρνουά όπως αυτό. Αλλά το να δείχνει ότι τάσσεται στο πλευρό των Ιρανών διαδηλωτών και να αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι στο Ιράν είναι δυσαρεστημένοι είναι σημαντικό. Θυμηθείτε, κάνει αυτά τα σχόλια στο Κατάρ, οικοδεσπότη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και βασικό σύμμαχο του Ιράν.

Τις τελευταίες μέρες, έχω γνωρίσει αρκετές Ιρανές εδώ στη Ντόχα. Κάποιες ήταν άνετες να μιλήσουν ανοιχτά και με οργή ενάντια σε όσα συμβαίνουν στη χώρα τους, άλλες ήταν πιο επιφυλακτικές. Ολες είπαν ότι δεν θα υποστήριζαν την ιρανική ομάδα επειδή τη συνδέουν με την ιρανική κυβέρνηση.

Αυτό που είπε ο Χατζισαφί σήμερα θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την αντίληψη. Δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για εκείνον στο Ιράν, ίσως μπορεί να ισχυριστεί ότι εξέφραζε συμπάθεια στους αστυνομικούς και όχι στους διαδηλωτές που έχασαν τη ζωή τους.

Άλλωστε πρόκειται για μια χώρα όπου οι αρχές έχουν καταστείλει βίαια πολλούς από αυτούς που μιλούν ενάντια στην καταπίεση».