Πογέτ: «Μεγάλη ευκαιρία για τους παίκτες τα φιλικά με Μάλτα και Ουγγαρία» (vid)

0
skyline

Ο Γκουστάβο Πογιέτ θέλει να δει και να δώσει ευκαιρίες και σε νέους παίκτες στους φιλικούς αγώνες στη Μαλτα (17/11) και την Ουγγαρία (20/11).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θεωρεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία τις δύο συναντήσεις προκειμένου να αποκομίσει σημαντικές πληροφορίες για κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν δει πολύ ως τώρα, ενώ ταυτόχρονα η ευκαιρία δίνεται και στους ποδοσφαιριστές, που θα έχουν ένα μεγάλο κίνητρο.

Ερωτηθείς για τις επιλογές του, απάντησε ότι «δεν είναι επίσημη διακοπή για τις Εθνικές, έτσι κάποιες ομάδες δεν άφησαν τους παίκτες να έρθουν. Αυτό δίνει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές. Το κλίμα είναι πολύ καλό».

Για την κατάσταση των παικτών είπε πως «θέλουμε να είναι οι παίκτες σε καλή κατάσταση, ώστε όταν έρθει ο Μάρτιος να μπορούν να αγωνιστούν 90 λεπτά και να έχω ποικιλία για να επιλέξω».

Όσο για τις αλλαγές στην άμυνα; «Ξέρουμε τον Βλαχοδήμο, τον Μπάλντοκ, τον Τσιμίκα ή τον Μαυροπάνο. Η κατάσταση στην άμυνα μάς δίνει την ευκαιρία να τσεκάρουμε κι άλλους παίκτες, σε περίπτωση που τους χρειαστούμε στα προκριματικά. Θα είναι παιχνίδια πληροφορίας για εμένα και ευκαιρία για τους παίκτες».

Αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υπογράμμισε ότι «είμαστε πιο κοντά, έχουμε δύο ευκαιρίες να πάμε στο Euro, μέσω του Nations League ή των προκριματικών».

Για το επικείμενο Μουντιάλ του Κατάρ εκτιμά πως «υπάρχουν δύο ομάδες που είναι λίγο πιο ψηλά όσον αφορά στην ταυτότητα, την ποιότητα και την ποσότητα παικτών, η Βραζιλία και η Αργεντινή. Τώρα, θέλω η Ελλάδα να στηρίξει την Ουρουγουάη».

πηγή: sdna.gr