«Άκυρο» της Dua Lipa στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ λόγω ανθρωπίνων δικαιωμάτων

0
skyline

Απούσα από την τελετή έναρξης του Μουντιάλ θα είναι η Dua Lipa, η οποία με δημοσίευση της γνωστοποίησε πως δεν θα τραγουδήσει λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ.

Με το Μουντιάλ είναι λιγότερο από μια εβδομάδα μακριά, η Dua Lipa που αναμενόταν να τραγουδήσει στην τελετή έναρξης του τουρνουά, γνωστοποίησε με ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα πως δεν πρόκειται εν τέλει να το κάνει.

Η ίδια με Instagram story τόνισε πως αιτία είναι η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ, δηλώνοντας τα εξής: «Υπάρχει έντονη φημολογία για την εμφάνιση μου στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ. Δεν πρόκειται να εμφανιστώ, θα υποστηρίζω την Αγγλία από μακριά. Σκοπεύω να επισκεφθώ το Κατάρ όταν θα έχουν τηρήσει και σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως έλεγαν όταν ανέλαβαν να διοργανώσουν το Μουντιάλ».

Η Dua Lipa είναι Αγγλίδα με ρίζες από το Κόσοβο τραγουδίστρια της ποπ με περισσότερους από 85 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και σχεδόν 60 εκατομμύρια ακροατές μηνιαία στην πλατφόρμα του Spotify.