Νέα αλλαγή ώρας στο Παναθηναϊκός-Ατρόμητος!

0
skyline

Τις τελευταίες ώρες υπήρξε ένα μεγάλο… αλαλούμ με το παιχνίδι της Λεωφόρου για τη 13η αγωνιστική της Super League.

Το… μπάχαλο με την ώρα διεξαγωγής του αγώνα Παναθηναϊκός-Ατρόμητος συνεχίστηκε, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως τελικά θα διεξαχθεί την Κυριακή (13/11) στις 17:15 κι όχι στις 21:30.

Αρχικά η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο επρόκειτο να διεξαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 16:00. Όπως είχαμε αναφέρει ωστόσο από χθες, η Superleague μετέθεσε το παιχνίδι για τις 21:30 της ίδιας ημέρας, έπειτα από αίτημα της Αστυνομίας, λόγω του 39ου Μαραθωνίου Αθήνας, που θα επιφέρει μεγάλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αυτό βέβαια ενώ η ημερομηνία διεξαγωγής του Μαραθωνίου ήταν γνωστή εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, από τον Δεκέμβριο του 2021.

Εν τέλει όμως υπήρξε και νέα ανατροπή σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, με το παιχνίδι να μεταφέρεται αρκετά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 17:15 της Κυριακής.

Ο λόγος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά στην έλλειψη VAR, που καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή του αγώνα το βράδυ. Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός για τη λειτουργία του VAR στην Ελλάδα, επιτρέπει μέχρι τέσσερις αγώνες σε μία ημέρα, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν ειδικού σχεδιασμού επιτρέπεται η διεξαγωγή περισσοτέρων αγώνων με τη χρήση VAR. Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, είχαν οριστεί πέντε παιχνίδια την Κυριακή με το ματς της Λεωφόρου να έχει οριστεί στις 16:00. Η συγκεκριμένη ώρα εξυπηρετούσε τη μετακίνηση του φορτηγού (VAN), του εξοπλισμού καθώς και του προσωπικού του παρόχου στην Κρήτη, για τον αγώνα της επόμενης ημέρας ΟΦΗ-Λεβαδειακός. Mε την μετάθεση του αγώνα στις 21:30 και με δεδομένο ότι για την περιοχή της Κρήτης υπάρχει μόνο ακτοπλοϊκή σύνδεση, η οποία σημειωτέον, αναχωρεί κάθε μέρα, σε συγκεκριμένη ώρα (21:00 και 21:30), δεν ήταν εφικτή η μετάβαση του φορτηγού, του εξοπλισμού καθώς και του προσωπικού του παρόχου VAR στην Κρήτη. Ως εκ τούτου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία του VAR σε όλους τους αγώνες, έγινε αλλαγή στην ώρα έναρξης του αγώνα για τις 17:15.

Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας:

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης αναφορικά με την αλλαγή της ώρας έναρξης του αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ από τις 16:00 στις 21:30 και κατόπιν ενημέρωσης της εταιρείας που διαχειρίζεται το VAR, σας γνωστοποιούμε ότι, για λόγους προγραμματισμού και μεταφοράς του εξοπλισμού για τη λειτουργία του VAR, ο αγώνας ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ στο πλαίσιο της 13ηςΑγωνιστικής του Πρωταθλήματος SuperLeague, αλλάζει ώρα και θα διεξαχθεί, την Κυριακή 13.11.2022 στις 17:15 (αντί για 21:30).

Πηγή: sdna.gr