Σε καταφύγιο ο Δένδιας – Ήχησαν σειρήνες την ώρα που βρισκόταν στο ουκρανικό ΥΠΕΞ (vid)

0
skyline
Ο Νίκος Δένδιας ταξίδευε όλη τη νύχτα για να φτάσει στο Κίεβο και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, ήχησαν οι σειρήνες!
 
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ταξιδεύει στο Κίεβο για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου καθώς τα δυο προηγούμενα ταξίδια του στην Ουκρανία ήταν στην Οδησσό. Ο Νίκος Δένδιας μεταφέρθηκε έγκαιρα σε καταφύγιο, όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην ουκρανική πρωτεύουσα, Εύη Κασόλη. 
 
Ο Νίκος Δένδιας και η ελληνική αντιπροσωπεία είναι καλά και βρίσκονται σε καταφύγιο, μαζί με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ήχησαν οι σειρήνες, ανέφεραν διπλωματικές πηγές. 
 
Μάλιστα, σύμφωνα με την απεσταλμένη του OPEN στην Ουκρανία, Αδαμαντία Λιόλιου, η συνέντευξη Τύπου των δυο υπουργών δόθηκε στο καταφύγιο του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας. 
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ξένος αξιωματούχος που επισκέπτεται την Ουκρανία χρειάζεται να μεταφερθεί εσπευσμένα σε καταφύγιο γιατί ηχούν οι σειρήνες λόγω επίθεσης. 
 
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στο Κίεβο ήταν πολυκατοικία όπου πριν από μερικές μέρες πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ρωσικού πλήγματος. 
 
Στη συνέχεια, βρέθηκε στην ελληνική πρεσβεία όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, τον πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης και την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας. 
 
Στην ατζέντα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.
 
Ο Νίκος Δένδιας καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό. Επίσης, ευχαρίστησε την κα Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών.

Πηγή: newsit.gr