Η φανέλα της Γιουβέντους από τη ρεβάνς στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στο Μουσείο της ΑΕΚ! (photo)

0
skyline

Δείτε το νέο “κειμήλιο” στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Γιώργος Βλαντής παραχώρησε μια φανέλα της Γιουβέντους, η οποία είχε περιέλθει στην κατοχή του μετά τον αγώνα ρεβάνς ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1976-77. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μία πολύ σημαντική δωρεά έλαβε το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ που θα στεγάζεται στην OPAP ARENA! Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Γιώργος Βλαντής παραχώρησε μια φανέλα της Γιουβέντους, η οποία είχε περιέλθει στην κατοχή του μετά τον αγώνα ρεβάνς ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1976-77.

Ο 19χρονος εκείνη την εποχή Βλαντής (γιος του Γιάννη Βλαντή που είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια) είχε υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο λίγες εβδομάδες νωρίτερα και είχε αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Ηταν αναπληρωματικός στους αγώνες με την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και τη Γιουβέντους.

Ευχαριστούμε πολύ τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους φίλους της ΑΕΚ για την τεράστια επιθυμία τους να προσφέρουν κειμήλια ζωής και θυμίζουμε ότι το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία συλλογής εκθεμάτων! Οσοι παλαίμαχοι ή φίλαθλοι διαθέτουν αντικείμενα, τα οποία θέλουν να προσφέρουν, παρακαλούνται να επικοινωνούν στο e-mail aekmuseum@aekfc.gr υπ’ όψιν των κ. Γεράσιμου Γασπαρινάτου και Γιάννη Μπίλιου.