ΚΑΕ ΑΕΚ: Συγκίνηση και κατάνυξη στην Αγία Φωτεινή

0

skyline

Δείτε την ανάρτηση της ΑΕΚ για την επίσκεψη της ομάδας στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη.

Η ΑΕΚ εκτός από το αγωνιστικό σκέλος στη Σμύρνη ενόψει του αγώνα με την Καρσίγιακα, είχε και κάποιες άλλες δραστηριότητες κατά τη παραμονή της. Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής βρέθηκαν οι παίκτες και τα στελέχη της Βασίλισσας την Τετάρτη (05/10). Μία επίσκεψη ιστορικής σημασίας, αφού πραγματοποιήθηκε στα 100χρονα από την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση της ΚΑΕ ΑΕΚ έγραφε:

Ευλογημένη Ημέρα, η 5η Οκτωβρίου 2022, για τη «Βασίλισσα».

Η επίσκεψη των μελών της Ομάδας Μπάσκετ, στην Εκκλησιά της Σμύρνης – και εν προκειμένω στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής- συνιστά μία από τις πλέον ιστορικές στιγμές στην οκταετία Αναγέννησης της ΑΕΚ, πολλώ δεν μάλλον που αυτή πραγματοποιήθηκε στα 100χρονα από τη θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Οι «κιτρινόμαυροι» αθλητές/στελέχη λίγο πριν από την προπόνηση στο Κλειστό του χιλιοτραγουδισμένου Μπουρνόβα, προσκύνησαν με συγκίνηση και κατάνυξη στον Ιερό Ναό, και δέχτηκαν τον Θείο Λόγο και τη φιλοξενία του Πανασιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου, κ. Πολύκαρπου Θεοφάνη, Ιερατικώς Προϊσταμένου της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης.

Η οικογένεια της ΑΕΚ BC παρέδωσε φανέλα της Ομάδας μας προς τον Πανοσιολογιώτατο, προκειμένου αυτή να παραδοθεί στον οικείο Ποιμενάρχη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμύρνης, κ. Βαρθολομαίο, που φέρει το όνομά του, ενώ στον Αρχιμανδρίτη παρέδωσε DVD της ταινίας-έπος «1968», παραγωγής ΑΕΚ BC και Μάκη Αγγελόπουλου, η οποία «εν πολλοίς» περικλείει τις τραγικές στιγμές, που βίωσε ο Ελληνισμός, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά των προγόνων μας από τα Ιερά Χώματα.