«Αγιά Σοφιά – OPAP Arena»: Κάτι παραπάνω από ένα απλό γήπεδο!

0

skyline

Ο ΟΠΑΠ θυμάται στιγμές της ένδοξης ιστορίας της ΑΕΚ συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

Η θύρα 21 της OPAP ARENA στην τωρινή της μορφή

Θύρα 21. Για τους φίλους της ΑΕΚ ο συγκεκριμένος αριθμός έχει έναν σημαντικό συμβολισμό καθώς παραδοσιακά, οι πιο ένθερμοι φίλοι της ομάδας κάθονταν στη συγκριμένη θύρα. Πριν τη δημιουργία της ιστορικής σκεπαστής εξέδρας του «Νίκος Γκούμας», το συγκεκριμένο σημείο ήταν το μόνο του παλιού γηπέδου που μπορούσες να παρακολουθήσεις τον αγώνα ευρισκόμενος πίσω από το τέρμα.

Όπως και στο παλιό γήπεδο, έτσι και στην ΟPAP Arena η θύρα 21 βρίσκεται ακριβώς πίσω από το τέρμα προς την πλευρά του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Επίσης συμβολικά, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες της OPAP ARENA, η θύρα 21 ήταν η πρώτη που κατασκευάστηκε και άρχισε να δημιουργεί μια πρώιμη μορφή του γηπέδου. Όταν εκείνη άρχισε να σηκώνεται, οι φίλοι της ΑΕΚ συνέρρεαν στο τότε υπό κατασκευή γήπεδο για να πλάσουν την εικόνα του νέου σπιτιού της ομάδας.

Ιστορικά γκολ της ΑΕΚ μπροστά στη θύρα 21

Εκείνη η πλευρά του «Νίκος Γκούμας», έχει χαρίσει μια σειρά από σημαντικά γκολ στην ιστορία της ΑΕΚ. Εκεί σκόραραν ο Θωμάς Μαύρος και ο Μίμης Παπαϊωάννου τα κρίσιμα γκολ της ανατροπής επί της ΚΠΡ στην ξέφρενη πορεία μέχρι τους «4» της Ευρώπης τη δεκαετία του ‘70. Εκεί σημειώθηκαν τα 2 από τα 6 γκολ επί της Πόρτο στην πιο ευρεία νίκη της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 1979. Εκεί επιτεύχθηκε η περίφημη κεφαλιά ψαράκι του Βασίλη Δημητριάδη επί της PSV Αϊντχόβεν του Ρομάριο στη δεκαετία του 1990. Πάνω από όλες αυτές τις στιγμές, ωστόσο έρχεται το πιο επιβλητικό, ξεσηκωτικό, επικό και ποδοσφαιρικά μυσταγωγικό σκηνικό που έχει λάβει χώρα μπροστά από τη συγκεκριμένη θύρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ