Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία – «Δεν μπλοφάρω με τα πυρηνικά»

0
Russian President Vladimir Putin speaks while marking Day of Russia at the Grand Kremlin Palace in Moscow, Russia, Saturday, June 12, 2021. Since 1992, Russia Day is annually celebrated on 12 June as the Russian Federation's national holiday. (Yevgeny Odinokov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
skyline

Διαγωνισμός: Κερδίστε τις επίσημες εμφανίσεις των Βίντα και Σιντιμπέ!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Η Δύση εκβιάζει τη Ρωσία, αλλά η Ρωσία έχει πολλά όπλα με τα οποία μπορεί να απαντήσει. Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας για να υπερασπιστούμε τον λαό μας», είπε μεταξύ άλλων. «Έχω εμπιστοσύνη στην υποστήριξή σας», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι είναι απαραίτητο να ληφθεί μια επείγουσα απόφαση για την προστασία του λαού μας στα «απελευθερωμένα εδάφη». «Γι’ αυτό ζήτησα από το υπουργείο Άμυνας να συμφωνήσει σε «μερική επιστράτευση»».

Το σχετικό διάταγμα έχει ήδη υπογραφεί και η μερική επιστράτευση ξεκινά σήμερα. Ο στρατός της Ρωσίας στρατός αντιμετωπίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Δύσης σε μια γραμμή μετώπου άνω των 1.000 χιλιομέτρων στην Ουκρανία, τόνισε.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία θα παράσχει την πλήρη υποστήριξή της στα δημοψηφίσματα που ανακοινώθηκαν για αυτό το Σαββατοκύριακο στο Λουγκάνσκ, το Ντόνετσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία. Κατηγόρησε τη Δύση ότι ξεκίνησε πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014.

«Στην επιθετική αντιρωσική πολιτική της η Δύση έχει ξεπεράσει όλες τις γραμμές», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. Κατηγόρησε τη Δύση ότι σχεδιάζει να καταστρέψει τη Ρωσία και να χρησιμοποιήσει πυρηνικό εκβιασμό.

Ο Πούτιν είπε ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας» και ότι όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικό εκβιασμό εναντίον της Ρωσίας θα δουν την κατάσταση να αντιστρέφεται. «Δεν μπλοφάρω» διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση.

πηγή: sdna.gr