ΕΠΟ: «Η ΚΕΔ λειτουργεί ανεξάρτητα»

0
skyline

Διαψεύδει η ΕΠΟ ένα σημερινό δημοσίευμα της «Sportday» που εμφάνιζε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας να γνώριζε για το αν θα μπει ή όχι ξένος διαιτητής στο παιχνίδι της Λεωφόρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Αναφορικά με απολύτως ψευδές σημερινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, αναφορικά με τον ορισμό του διαιτητή του ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ της 11ης Σεπτεμβρίου 2022, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει τα εξής.

Σε απόλυτη εφαρμογή του άρθρου 46 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. (έκδοση 2021), η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους ανεξαρτησίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το σύνολο των διαδικασιών για την έλευση των ορισθέντων από την ΚΕΔ ξένων διαιτητών σε αγώνες της Super League 1 διεκπεραιώνεται αποκλειστικά και μόνο, και με απόλυτη εμπιστευτικότητα, από το Τμήμα Διαιτησίας της ΕΠΟ, χωρίς τη μεσολάβηση, έγκριση ή υπογραφή άλλων τμημάτων, υπηρεσιών, στελεχών, πολύ περισσότερο της Διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Κατά συνέπεια, οι μόνοι που γνωρίζουν τα ονόματα και τη χώρα προέλευσης των ορισθέντων διαιτητών είναι η ΚΕΔ, ένα στέλεχος του Τμήματος Διαιτησίας και ο αρμόδιος υπάλληλος του εντεταλμένου ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ισχύει από την εποχή που πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν ο κ. Βίτορ Περέιρα και έκτοτε υλοποιείται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα, αποτελεί δε ουσιαστικό μέρος της ανεξάρτητης διαδικασίας που έχει υιοθετήσει η ΚΕΔ για τον ορισμό ξένων διαιτητών. Όλα τα υπόλοιπα που διακινούνται αποτελούν απόπειρα συνειδητής παραπληροφόρησης των φιλάθλων.»