Πινέδα: «Ο Αλμέιδα με «τράβηξε» στην ΑΕΚ – Αυτό με συγκίνησε περισσότερο»

0
skyline

Ο Μεξικανός «μάγος» μίλησε για την απόφασή του να φορέσει τη φανέλα της Ένωσης.

Ο Ορμπελίν Πινέδα, σε συνέντευξη που παρέθεσε στο ESPN, μίλησε για την επιστοσύνη του Ματίας Αλμέιδα προς το πρόσωπό του, γεγονός που όπως τόνισε τον έκανε να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν πρόθυμος (σ.σ. Κουντέτ – προπονητής Θέλτα). Μου έδωσε την ευκαιρία και μου είπε “προχώρα. Θα είναι δύσκολο μερικές φορές να σε πάρω μαζί μου σε αποστολή ή να αγωνιστείς. Αν θέλεις να αγωνιστείς για να πας με την Εθνική σου στο Μουντιάλ, τότε προχώρησε. Δεν πρόκειται να πω όχι σε ό,τι επιλέξεις”. Μου μίλησε όμορφα. Δεν μου έκλεισε τις πόρτες και κάθισα με τον πρόεδρο (Κάρλος Μουρίνιο) και μου έδωσαν την ευκαιρία να αποχωρήσω από τη Θέλτα και τώρα είμαστε σε αυτή την πλευρά της ΑΕΚ», είπε ο Πινέδα στο ESPN και συνέχισε:

«Υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες για μένα. Υπήρξαν ομάδες σε Ισπανία και Μεξικό, αλλά η επιλογή μου ήταν η ΑΕΚ κι αυτό οφείλεται και στην εμπιστοσύνη του προπονητή (Ματίας Αλμέιδα). Ήμουν πρόθυμος να δουλέψω μαζί του, ξέρω πως λειτουργεί. Σκέφτηκα επίσης ότι θα έχεις μεγαλύτερη άνεση να δουλέψεις όταν έχεις την υποστήριξη του προπονητή. Ότι τον ξέρεις και σε ξέρει, εσύ απλά βάλε τη δουλειά σου για να μπορέσεις να προσφέρεις αυτό που σου ζητούν εδώ. Κι αυτό ήταν που με συγκίνησε περισσότερο και με παρακίνησε να πάω στην ΑΕΚ. Γι’ αυτό αποφάσισα και είμαι σε αυτή την πλευρά. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό».