Ένας ηγέτης για την άμυνα με εμπειρία στον πρωταθλητισμό!

0
skyline

Η ΑΕΚ μπορεί να καθυστέρησε να κάνει την πρώτη της μεταγραφή αμυντικού το φετινό καλοκαίρι, όμως η πρώτη της κίνηση είναι πράγματι αυτή που μπορεί να κάνει και την διαφορά και μια μεταγραφή που δείχνει και την διάθεση της Ένωσης να αλλάξει επίπεδο, αλλά και τις νέες της δυνατότητες.

Ο Ντομαγκοί Βίντα λοιπόν θα αγωνίζεται στην ΑΕΚ τη νέα σεζόν και ας μας έφαγε και λίγο το άγχος το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου αν και αρχικά φαινόταν σχεδόν δεδομένη η απόκτηση του το βράδυ της Παρασκευής καθυστέρησε περίπου τρεις ημέρες η οριστικοποίηση της.

Για τον Βίντα δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά, η καριέρα του τα λέει όλα. Είναι μια ηγετική προσωπικότητα που έλειπε από την άμυνα της ΑΕΚ. Ένας ποδοσφαιριστής που θα της δώσει και μέσα στο γήπεδο πράγματα, αλλά και στα αποδυτήρια. Και όσοι έχουν κάποιες αμφιβολίες για την ηλικία του καλό θα ήταν να δουν τις τελευταίες του σεζόν, οι οποίες είναι όλες γεμάτες με αρκετές συμμετοχές με την Μπεσίκτας, αλλά και με την Εθνική ομάδα της Κροατίας.

Κατά την άποψη μου είναι σημαντικό ότι ο Κροάτης είναι ένας παίκτης με εμπειρία στον πρωταθλητισμό. Η ΑΕΚ υστερούσε στο κομμάτι αυτό. Δεν είχε πολλούς τέτοιους. Καμία άλλη φετινή της προσθήκη για παράδειγμα δεν έχει εμπειρία στον πρωταθλητισμό, όπως και αρκετοί παίκτες που έμειναν από πέρυσι. Η ποιότητα είναι πάντα προτεραιότητα. Αν μπορείς να βρεις όμως παίκτη που θεωρείς ότι ποιοτικά θα σε ανεβάσει και ταυτόχρονα έχει και το ”μέταλλο” του πρωταθλητή, τότε ακόμη καλύτερα. Ο Βίντα το έχει και θεωρώ ότι θα βοηθήσει.

Η απόκτηση του Βίντα δίνει και λίγο χρόνο στην ΑΕΚ μέχρι να βρει ακόμη έναν σέντερ μπακ. Εκτιμώ ότι και με τριάδα να θέλει να παίζει στην άμυνα ο Αλμέιδα ένας ακόμη αμυντικός είναι αρκετός. Η ΑΕΚ δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη και σε μια ομάδα που λειτουργεί συνολικά καλά και ο Τζαβέλλας, αλλά και ο Μήτογλου μπορούν να δώσουν πράγματα. Ειδικά ο δεύτερος είναι και ένας παίκτης με προοπτικές, που πέρυσι ήταν ο σταθερότερος αμυντικός της ομάδας και θα πρέπει και φέτος να βρει χρόνο.

Εκτός από την μεταγραφή του Βίντα, που έτρεξε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι πολύ θετικό το ότι η ΑΕΚ προχώρησε και στο θέμα των αποχωρήσεων αρκετά το τελευταίο διάστημα. Όσοι με διαβάζουν γνωρίζουν από την αρχή του καλοκαιριού ότι έχω επισημάνει πολλάκις το πόσο καθοριστικό είναι να καταφέρει η ΑΕΚ να βρει λύση με κάποιους παίκτες που δεν υπολογίζει. Με κάποιους βρέθηκε λοιπόν και ξεμπέρδεψε. Μακάρι να βρεθεί με όλους όσους δεν υπολογίζει, αν και αυτό είναι αρκετά δύσκολο με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή. Είναι τέτοιο όμως το φετινό καλοκαίρι, που δεν έχει Ευρώπη η ΑΕΚ, που της δίνει τον χρόνο να ασχοληθεί αρκετά και με αυτό το ζήτημα.

Αν και όλα θα φανούν στο γήπεδο η δική μου εκτίμηση είναι ότι το φετινό καλοκαίρι, έχοντας βέβαια και τον χρόνο, αφού δεν έχει παιχνίδια για την Ευρώπη, η ΑΕΚ κάνει στοχευμένες κινήσεις και ο μεταγραφικός της σχεδιασμός πράγματι φαίνεται ότι την ανεβάζει επίπεδο και ας υπάρχει και μια μικρή καθυστέρηση. Άλλωστε όπως έγραφα και στις αρχές του καλοκαιριού δεν χρειάζεται βιασύνη, αφού φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά, μετά την περσινή αποτυχημένη σεζόν.

Γ.Ζ.