Για Καντζούρη, όμιλο BCL και Κένι Ουίλιαμς

0
skyline

Όπως ήταν η προηγούμενη για το ποδοσφαιρικό τμήμα, έτσι ήταν και αυτή η εβδομάδα για το μπασκετικό, εβδομάδα γεμάτη εξελίξεις.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ηλία Καντζούρη, που ήταν άλλωστε και η πρώτη της επιλογή για τον πάγκο μετά την ολοκλήρωση της σεζόν. Επιπλέον έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι της Ένωσης στην φάση των ομίλων του Basketball Champions League και τέλος σήμερα ήρθε και η πρώτη φετινή της μεταγραφή, αφού ανακοίνωσε την απόκτηση του Κένι Ουίλιαμς. Πάμε όμως να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά.

Για τον Ηλία Καντζούρη

Κατά την άποψη μου είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον κιτρινόμαυρο πάγκο. Τον είχα σε εκτίμηση από τη σεζόν 2018-2019, όταν και βρισκόταν στην ΑΕΚ σαν βοηθός του Λούκα Μπάνκι. Από τότε μαθαίναμε τα καλύτερα για αυτόν και για το έργο του σαν βοηθός και δεν είναι τυχαίο ότι υπήρχε στη λίστα της ομάδας για να αντικαταστήσει τον Ιταλό στο τέλος της σεζόν. Βέβαια η ΑΕΚ τότε προχώρησε με τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Καντζούρης ήταν ένας από τους προπονητές της χρονιάς πέρυσι με την πορεία του στον Κολοσσό. Και νωρίτερα πάντως στον Ηρακλή είχε δείξει ότι είναι ένας ικανότατος κόουτς, έστω και στο λίγο που τον είδαμε στον Γηραιό. Τον πιστεύω πολύ και θεωρώ ότι δικαίως με τα όσα μας έχει δείξει ήταν η πρώτη επιλογή της ΑΕΚ.

Ακόμη δεν ξέρουμε τίποτα

Για τον όμιλο στο Basketball Champions League σίγουρα δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε ξεκάθαρη εκτίμηση. Από την ΑΕΚ εξαρτατάι το αν ο όμιλος θα είναι απροσπέλαστος ή βατός. Από τις δικές της κινήσεις εννοώ. Η ΑΕΚ έχει έναν κορμό από πέρυσι. Αν τώρα κάνει και αξιόλογες προσθήκες και δέσει γρήγορα σαν ομάδα το πιθανότερο είναι ότι θα προκριθεί και στην επόμενη φάση. Το θέμα όμως είναι ότι επειδή από πέρυσι το μπάτζετ της μειώθηκε δεν ξέρουμε ποιο ακριβώς θα είναι το επίπεδο της. Πριν 2 σεζόν ας πούμε η πρόκριση από τον όμιλο θα ήταν αυτονόητη. Και πέρυσι όμως είδαμε ότι η ΑΕΚ βρέθηκε σε έναν σχετικά βατό όμιλο, αλλά τερμάτισε τελευταία με μόλις μια νίκη και πέντε ήττες. Εκτίμηση θα μπορεί να γίνει στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου.

Αυτές οι κινήσεις συνήθως βγαίνουν

Ο Κένι Ουίλιαμς ήταν η πρώτη προσθήκη της ΑΕΚ για φέτος. Είναι ένας παίκτης που τον γνωρίζει καλά ο Ηλίας Καντζούρης, αφού τον είχε και πέρυσι στον Κολοσσό και μάλιστα ο Αμερικανός έκανε και τρομερή σεζόν με τους Ροδίτες. Άρα είναι ξεκάθαρα μια επιλογή του προπονητή. Συνήθως τους παίκτες που τους φέρνει ο εκάστοτε προπονητής από την προηγούμενη του ομάδα τους ξέρει και τους εμπιστεύεται αρκετά. Τα παραδείγματα τέτοιων κινήσεων που βγήκαν είναι αρκετά. Στην ΑΕΚ ας πούμε ο Παπαθεοδώρου πριν τρεις σεζόν έφερε τους Γκίκα και Χρυσικόπουλο και αμφότεροι τα πήγανε πολύ καλά. Ο Δέδας πέρυσι έφερε με την ίδια λογική τον Ράουτινς και παρά τις αμφιβολίες που υπήρχαν εξαρχής ο Καναδός ήταν εξαιρετικός. Επίσης ξεχώρισε στο περσινό πρωτάθλημα. Δηλαδή δεν είναι και πολλοί αυτοί που κάνανε τέτοια σεζόν πέρυσι και μπορεί να τους προσεγγίσει και η ΑΕΚ. Συμπερασματικά λοιπόν δεν είναι δεδομένο ότι θα πιάσει την περσινή του απόδοση, καθώς οι απαιτήσεις σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ είναι μεγαλύτερες, ωστόσο είναι μια κίνηση που έχει λογική και πιθανότητες να βγει.

Γ.Ζ.