Στάθηκε αξιοπρεπέστατα και της αξίζουν συγχαρητήρια

0
skyline

Η σεζόν για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε η αλήθεια είναι με πικρό τρόπο. Με μια ήττα στην παράταση του δεύτερου αγώνα με τον Προμηθέα και τον αποκλεισμό της από τα Play-Off, παρά το γεγονός ότι είχε το πλεονέκτημα της έδρας.

Η ΑΕΚ κυρίως ”πλήρωσε” την κακή της εμφάνιση στο πρώτο ματς, στην έδρα όπου φέτος ήταν συνήθως μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Στο δεύτερο παιχνίδι τα πήγε καλά και θα μπορούσε να είχε φύγει με το διπλό από την Πάτρα, αλλά της έλειψε το καθαρό μυαλό στα τελευταία λεπτά.

Η φετινή σεζόν σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Η ΑΕΚ αποκλείστηκε για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2014-2015 από τον πρώτο γύρο των Play-Off. Στην Ευρώπη δεν προχώρησε καθόλου και στο Κύπελλο έφτασε μέχρι το Final 4.

Ωστόσο με όλα τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει φέτος η Ένωση στον δικό μου απολογισμό θα έβαζα θετικό πρόσημο στην προσπάθεια της. Μέχρι τα μισά της σεζόν υπήρχαν αμφιβολίες για το αν η ομάδα θα βρεθεί και στα Play-Off. Αμφιβολίες που έφυγαν στο δεύτερο μισό της σεζόν, όπου η ΑΕΚ πήρε σημαντικές νίκες και έπαιξε κατά διαστήματα και ωραίο μπάσκετ. Μπορεί να μην είχε τις επιτυχίες των προηγούμενων ετών, όμως αναμφίβολα στάθηκε αξιοπρεπέστατα.

Το θέμα βέβαια πλέον είναι να καταφέρει να λύσει τα προβλήματα της και από την επόμενη σεζόν να παρουσιαστεί ακόμη πιο ανταγωνιστική και πιο κοντά στις φιλοδοξίες και τους στόχους που είχε και τα προηγούμενα χρόνια.

Εκτός από το ότι την πορεία της μέσα στο 2022 κυρίως, αν κάτι σίγουρα μπορεί να κρατήσει είναι ότι έχει ήδη δημιουργήσει και έναν κορμό για την επόμενη σεζόν, οπότε σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι δεν θα αναγκαστεί να αλλάξει όλη την ομάδα. Δημιουργεί σταδιακά και έναν Ελληνικό κορμό και αν καταφέρει να διατηρήσει στο ρόστερ της τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν (Κολόμ, Χάμερ), τότε μπορεί να αισιοδοξεί ότι την επόμενη σεζόν θα έχει καλύτερη πορεία σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετέχει.

Γιώργος Ζαβλάρης