Όσα έγιναν στην εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ

0
skyline

Εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή έγινε χθες στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών, από τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον χώρο της ΑΕΚ, ενώ έστειλε χαιρετισμό μέσω βίντεο και ο υφυπουργός αθλητισμού κος Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη σπουδαία πρωτοβουλία της Λέσχης, αλλά και για την οικογένεια Παπασταμάτη που συνεισφέρει στον αθλητισμό.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γραμματέας της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ και διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ, κος Γεώργιος Νικολάου. Οι ομιλητές που μας ταξίδεψαν πίσω στα χρόνια που έγινε η Μικρασιατική καταστροφή, αναπτύσσοντας το πως οι πρόσφυγες μεγαλούργησαν όπου εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, δημιουργώντας αθλητικά σωματεία, όπως η ΑΕΚ, ήταν ο κος Άγγελος Συρίγος (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο), ο κος Ιάκωβος Μιχαηλίδης (Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), ο κος Γεώργιος Πραχαλιάς (Γεωγράφος – Γεωπολιτικός Επιστήμονας, Μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών), ο κος Ανδρέας Ρομπόπουλος (Πρόεδρος Α.Σ. Πέρα, Κωνσταντινούπολη) και ο κος Λουκάς Χριστοδούλου (Πρόεδρος Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) και Πρόεδρος Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας).

Συντονιστής τον ομιλιών ήταν ο κος Αντώνιος Κλάψης (Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου). Στο τέλος παραδόθηκε στους ομιλητές τιμητική πλακέτα από την Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, για τη συνεισφορά τους στην εκδήλωση.

πηγή: aek.gr