Τσιτσιπάς: Σκληρή ήττα από τον Αλκαράθ στην Βαρκελώνη

0
skyline

Ο κουρασμένος (και… εκνευρισμένος) Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε μετά από πολύ σκληρό παιχνίδι από τον ανώτερο Κάρλος Αλκαράθ με 2-1 σετ και έμεινε εκτός των ημιτελικών της Βαρκελώνης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επέστρεψε από το 1-4 του δεύτερου σετ και πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή, όμως έχασε με 6-4, 5-7, 6-2 από τον εκπληκτικό Ισπανό (Νο.11) και αποχαιρέτησε το Barcelοna Open. Έλαβε τέλος και το αήττητο σερί του φέτος στο χώμα, καθώς γνώρισε την πρώτη ήττα του μετά από οκτώ αναμετρήσεις.

Ήταν ο δεύτερος σημερινός αγώνας του και ο τρίτος μέσα σε 24 ώρες, οπότε ήταν φυσιολογικό να του λείπει η φρεσκάδα. Πιο ξεκούραστος ο Αλκαράθ (παρότι έπαιξε και αυτός σήμερα δύο ματς) και με την εξέδρα στο πλευρό του, ήταν έτοιμος να κάνει περίπατο. Όταν, όμως, πέρασε μπροστά με δύο μπρέικ διαφορά στο δεύτερο σετ, άρχισε να χάνει τα χτυπήματά του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Στεφ και έφερε το ματς στα ίσα.

Στο τρίτο σετ, ωστόσο, ο Αλκαράθ ξαναβρήκε τον εαυτό του, ο Τσιτσιπάς άρχισε να μένει από δυνάμεις και… ψυχραιμία, οπότε η ήττα μόνο έκπληξη δεν ήταν… Ο 18χρονος Ισπανός, μάλιστα, έχει πλέον τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Στεφ!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Αλκαράθ σέρβιρε εξαιρετικά στο πρώτο σετ και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από τον Τσιτσιπά, που κατάφερε να πάρει μόλις τέσσερις πόντους όταν ο νεαρός τενίστας είχε τις μπάλες στα χέρια του.

Ο Τσιτσιπάς, από την άλλη, είχε προβλήματα στο δεύτερο σερβίς και τελικά δέχτηκε το καθοριστικό μπρέικ στο 4-4, το οποίο ουσιαστικά έδωσε το πρώτο σετ στον νεαρό τενίστα. Τότε ήρθε και το πρώτο σημάδι έντασης μεταξύ των δύο παικτών, καθώς ο Τσιτσιπάς χτύπησε με δύναμη την μπάλα προς το σώμα του Ισπανού, σε μια προσπάθεια να βγάλει άμυνα, προκαλώντας τον εκνευρισμό του αντιπάλου του.

Ο Αλκαράθ ξεκίνησε εκπληκτικά το δεύτερο σετ και έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Προηγήθηκε με 4-1 και ενώ όλα έδειχναν ότι θα έφτανε σε μια άνετη νίκη, οι μπάλες άρχισαν να γίνονται πιο βαριές και τα λάθη πολλαπλασιάστηκαν. Σχεδόν ανέλπιστα ο Στεφ μετέτρεψε το 4-1 σε 4-5 και με νέο μπρέικ στο ενδέκατο γκέιμ «έγραψε» το 1-1!

Ο 18χρονος τενίστας, όμως, δεν έχασε την ψυχραιμία του. Μετά από ένα (μεγάλο) toilet break επέστρεψε δυναμικά στο γήπεδο και προηγήθηκε 3-0 με δύο μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς πήγε στα αποδυτήρια να αλλάξει, πιθανότατα για να «απαντήσει» στο μεγάλο toilet break του αντιπάλου του, αλλά πλήρωσε την καθυστέρησή του, προφανώς αγνοώντας τον κανονισμό.

Επειδή δεν ήταν μεταξύ δύο σετ το διάλειμμά του, τιμωρήθηκε με δύο point penalties (διότι ο Αλκαράθ τον περίμενε στο γήπεδο να σερβίρει) και έγινε το 4-0. Αυτό έφερε την επίθεση του Στέφανου στον διαιτητή, αφού θεώρησε ότι και ο Αλκαράθ θα έπρεπε να τιμωρηθεί προηγουμένως για τη δική του καθυστέρηση.

Άκρη δεν έβγαλε, φυσικά, και κινδύνεψε με ένα ακόμα μπρέικ στο επόμενο γκέιμ, όμως κράτησε το σερβίς του και έκανε την ύστατη προσπάθεια να ξαναμπεί στο ματς. Μετά από δύο χαμένα μπρέικ πόιντ σέρβιρε επιτυχημένα στο 1-5 και έμεινε προσωρινά στο ματς, αλλά στη συνέχεια ο Αλκαράθ δεν δυσκολεύτηκε να σφραγίσει την πρόκριση με μηδέν και να εξασφαλίσει παράλληλα την πρώτη του είσοδο στο Top 10! Ο μικρός είναι, πραγματικά, φανταστικός και δικαιολογείται απόλυτα όλος ο θόρυβος γύρω από το όνομά του…

Θα παίξει στη συνέχεια με τον Άλεξ Ντε Μινόρ (που νίκησε στα τρία σετ τον Καμ Νόρι) και έχει πολύ καλές πιθανότητες να κατακτήσει τον τρίτο φετινό του τίτλο! Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν Ντιέγκο Σβάρτσμαν και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Ο Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, περσινός φιναλίστ της διοργάνωσης, στρέφει το βλέμμα του στο Masters της Μαδρίτης, που ξεκινάει την Πρωτομαγιά.

πηγή: sdna.gr