Υπεύθυνος ασφαλείας στο Μουντιάλ: «Αν κάποιος σηκώσει ΛΟΑΤΚΙ σημαία, μπορεί να του επιτεθούν»

0
skyline

Κάλεσμα στον κόσμο που θα βρεθεί στο Κατάρ για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ώστε να μην προσπαθήσει να στείλει μηνύματα από τις κερκίδες των γηπέδων για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, απεύθυνε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Αμπντουλά Αλ-Νασάρι.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως υπάρχει κίνδυνος να δεχτεί επίθεση, αφού στο Κατάρ αυτά δεν είναι αποδεκτά και πως δεν γίνεται για τις 28 ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου να αλλάξουν οι νόμοι και η… θρησκεία.

«Αν ένας φίλαθλος σηκώσει τη σημαία με το ουράνιο τόξο και του την πάρουν, δεν είναι επειδή όντως θα θέλουν να του την κλέψουν ή να τον προσβάλουν, αλλά για να τον προστατεύσουν. Αν δεν το κάνω εγώ αυτό ή κάποιος άνθρωπος της ασφάλειας, τότε κάποιος γύρω του μπορεί να του επιτεθεί. Θα του πω: “Σε παρακαλώ, δεν χρειάζεται να σηκώσεις αυτή τη σημαία σε αυτό το σημείο”.

Αν θέλετε να δείξετε την άποψή σας για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, να την δείξετε σε μια κοινωνία που θα γίνει αποδεκτή. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτός ο άνθρωπος που πήρε το εισιτήριο, έρχεται εδώ για να παρακολουθήσει τον αγώνα, όχι για να διαδηλώσει, για μια πολιτική πράξη ή κάτι που είναι στο μυαλό του.

Παρακολουθήστε το παιχνίδι. Αυτό είναι καλό. Αλλά μην μπείτε και προσβάλετε ολόκληρη την κοινωνία εξαιτίας αυτού. Εδώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους νόμους. Ούτε μπορείτε να αλλάξετε τη θρησκεία στις 28 ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρέπει να είμαστε κοντά στο πρόβλημα πριν ξεσπάσει και βγει εκτός ελέγχου. Αν κάποιος σου επιτεθεί, τότε πρέπει να εμπλακώ και θα είναι πολύ αργά»
, ανέφερε.

Πηγή: sport-fm.gr