Πώς να «γλιτώσετε» από το νέο hack στον Google Chrome

0
skyline

Επείγουσα προειδοποίηση εξέδωσε η Google για την αναβάθμιση από όλους τους χρήστες του Chrome σε Windows, macOS και Linux, εξαιτίας μιας ευπάθειας που ονομάζεται CVE-2022-1096 κι εντοπίστηκε στον δημοφιλή browser της Google, αλλά και στον Microsoft Edge.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά την ανακάλυψη ενός zero-day hack (που σημαίνει ότι το hack ήταν γνωστό στους hackers πριν επιδιορθωθεί το πρόβλημα), το οποίο η Google παραδέχεται ότι αυτή τη στιγμή είναι μη φυσιολογικό, τονίζοντας ότι όποιος δεν κατεβάσει την πιο πρόσφατη ενημέρωση ασφαλείας είναι ευάλωτος.

Πιθανότατα λόγω της εκτεταμένης ζημιάς που θα μπορούσε να προκαλέσει το hack, η Google τηρεί «σιγήν ιχθύος» γύρω από περισσότερες λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ωστόσο, η εταιρεία δηλώνει ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με το στοιχείο V8 του Chrome, μια μηχανή ανοιχτού κώδικα JavaScript, και ότι το επίπεδο απειλής είναι «υψηλό». Σύμφωνα με το Bleeping Computer, το exploit επιτρέπει στους hackers να εκτελούν κακόβουλες εντολές σε μηχανές-στόχους.

Ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης, η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA) έδωσε εντολή στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να επιδιορθώσουν αυτήν την ευπάθεια ενημερώνοντας την πιο πρόσφατη έκδοση εντός των επόμενων τριών εβδομάδων.

Πώς να ενημερώσετε τους browser σας
-Για να ενημερώσετε τον Chrome σας, μεταβείτε στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με τον Chrome. Η ενημέρωση θα πρέπει να εγκατασταθεί αυτόματα.
-Για να ενημερώσετε τον Microsoft Edge, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και περισσότερα > Βοήθεια και σχόλια > Σχετικά με τον Microsoft Edge. Εάν υπάρχει μια ενημέρωση προς εγκατάσταση, θα εμφανιστεί εδώ.

πηγή: insider.gr