Ακαδημίες: «Στοπ» από τη Super League στις διοργανώσεις Κ16 και Κ18 

0

Βόμβα! Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα!

skyline

Η Λίγκα αποφάσισε να μην διεξαχθούν άλλες διοργανώσεις υποδομών και αφήνει εκτός αγώνων για πέντε μήνες τα «παιδιά του Covid».

Σε μία απίστευτη και ακατανόητη απόφαση προχώρησαν οι σύλλογοι της Super League. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Gazzetta δεν πρόκειται να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα Κ16 και Κ18 που θα ξεκινούσαν τον Απρίλιο. Η απόφαση, όπως όλα δείχνουν, έχει να κάνει με οικονομικούς λόγους καθώς οι περισσότεροι σύλλογοι δεν ήθελαν να επιβαρυνθούν με περαιτέρω έξοδα, θεωρώντας ότι με την εφετινή απρόσκοπτη διεξαγωγή όλων των διοργανώσεων υποδομών (Κ15, Κ17, Κ19) έγινε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, όταν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα διακόπηκαν ή ολοκληρώθηκαν με μεσοβέζικες λύσεις, λόγω πανδημίας.


Αυτό που δεν σκέφτηκαν, όμως, ήταν ότι τα παιδιά αυτά ηλικίας από 15 έως 18 ετών, θα ξαναπαίξουν ανταγωνιστικά μετά από τουλάχιστον 5 μήνες, στη νέα περίοδο. Και πρόκειται για ένα ηλικιακό γκρουπ που εδώ και δύο χρόνια ταλαιπωρήθηκε από τις συνέπειες του COVID-19 με τα δύο Lockdown συνολικής διάρκειας σχεδόν ενός έτους. Άρα η προετοιμασία τους και η ποδοσφαιρική τους εκπαίδευση ήταν λειψή στην πιο κρίσιμη ηλικία, όσο κι αν πολλοί από αυτούς τους παίκτες δούλεψαν ατομικά. Η ομαδική προπόνηση και –κυρίως- οι αγώνες, δεν υποκαθίστανται ούτε από την πιο σκληρή προσωπική προσπάθεια.

Πηγή:gazzetta.gr