ΑΕΚ: Το ιστορικό νταμπλ-νταμπλ του Κολόμ και ο Μαυροειδής στο Top-5 των ριμπάουντ της Α1

0
skyline

Δύο τουλάχιστον σημαντικά ρεκόρ σημείωσαν οι παίκτες της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Με μία επίδοση του Κίνο Κολόμ που έχει ιστορική χροιά συνδυάστηκε η νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα Oscar. Ο Ισπανός σημείωσε την 8η διψήφια επίδοση ασίστ και μόλις το 5ο double-double με πόντους και ασίστ στην ιστορία της ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League, αφού τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους και ισάριθμες ασίστ.

Τη λίστα των παικτών της ΑΕΚ που έφτασαν σε double-double με πόντους και ασίστ πριν από τον Κολόμ έγραψαν:

-Ο Νίκος Ζήσης είχε 15 πόντους και 10 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2004-05.

-Ο Ντι Τζέι Κούπερ είχε 20 πόντους και 11 ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels για τη σεζόν 2015-16, χάνοντας μάλιστα το triple-double για ένα ριμπάουντ.

-Ο Μάικ Γκριν είχε 13 πόντους και 10 ασίστ στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings της περιόδου 2017-18.

-Ο Κρις Ουόρεν είχε 10 πόντους και 14 ασίστ στο εντός έδρας ματς με τα Τρίκαλα BC Aries της σεζόν 2015-16 και είναι αυτός που κρατάει το ιστορικό ρεκόρ ασίστ για την ΑΕΚ.

Ο Κολόμ ισοφάρισε την τρίτη μεγαλύτερη επίδοση ασίστ στην ιστορία της «Ένωσης» πίσω από τις 14 του Ουόρεν στις 24 Οκτωβρίου 2015 και τις 13 του Μάικ Γκριν στις 13 Φεβρουαρίου 2018 ενώ «έπιασε» το «12άρι» του Βασίλη Ξανθόπουλου στις 11 Ιουνίου 2019. Πριν το αποψινό παιχνίδι ατομικό ρεκόρ του Ισπανού στο ελληνικό Πρωτάθλημα ήταν εκείνο των οχτώ ασίστ που είχε στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου στην Πάτρα.

Αυτό ήταν το τέταρτο double-double με πόντους και ασίστ στη φετινή Stoiximan Basket League μετά από εκείνα που σημείωσαν ο Βασίλης Μουράτος στην 1η, ο Νίκος Δίπλαρος επίσης στην 1η και ο Κώστας Σλούκας στη 14η αγωνιστική.

Ο Μαυροειδής στην πεντάδα των επιθετικών ριμπάουντερ της Stoiximan Basket League

Ένα επίτευγμα με ξεχωριστή αξία σημείωσε και ο Δημήτρης Μαυροειδής αφού με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, μπήκε στην κορυφαία πεντάδα της ιστορικής λίστας της Stoiximan Basket League. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έφτασε τα 630 επιθετικά ριμπάουντ καριέρας και για να μπει στην πρώτη πεντάδα, άφησε εκτός τον Παναγιώτη Φασούλα που, υπολογίζοντας τους αριθμούς από την περίοδο 1992-93, είχε 629.

Κατά τα άλλα για την ΑΕΚ…

-Ο Νίκος Παππάς ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ περιόδου με τους 17 πόντους που σημείωσε, αφού τόσους είχε και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Με αυτούς ανέβηκε στην 46η θέση της λίστας των σκόρερ της Stoiximan Basket League. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε τους 2.519 πόντους και προσπέρασε τον Ντράγκαν Τάρλατς που είχε 2.503.

Παράλληλα ο Παππάς με τα δύο κλεψίματα που έκανε, έφτασε τα 288 στη Stoiximan Basket League. Με αυτά ξεπέρασε τον Μίλαν Τόμιτς και «έπιασε» στην 21η θέση της σχετικής λίστας τον Νίκο Μπάρλο.

-Ο Ίαν Χάμερ έφτασε για τρίτη φορά στο Πρωτάθλημα σε double-double έχοντας 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Είχε ανάλογες επιδόσεις εκτός έδρας με τον Ιωνικό και εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ Mateco. Ήταν η πρώτη φορά όμως που τα κατάφερε χωρίς να χρειαστεί να μείνει στο παρκέ για 30 λεπτά (28:49).

Το δίδυμο των Κολόμ-Χάμερ έγινε το έκτο του φετινού Πρωταθλήματος που έφτασε σε double-double στο ίδιο παιχνίδι μετά από τους Λόκετ-Κέλι του Άρη στην 6η, Φαλ-Βεζένκοφ του Ολυμπιακού στην 8η, Ουάιτ-Έβανς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη 13η, Τζόουνς-ΝτιΛέο του ΠΑΟΚ Mateco στη 14η και Χένρι-Γκάρετ στη 15η αγωνιστική.

-Ο Παναγιώτης Φιλιππάκος πραγματοποίησε την 50ή εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, στην οποία έκανε την πρώτη εμφάνιση του με τον Κόροιβο στις 25 Οκτωβρίου 2014 (Κόροιβος-Ρέθυμνο 72-75)».

πηγή: sdna.gr