ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Σύντομα στους κινηματογράφους η ταινία «Ταξίδι στα Αστέρια» (vid)

0
skyline

Διαγωνισμός: Κερδίστε τις επίσημες εμφανίσεις των Βίντα και Σιντιμπέ!

Η ταινία «Ταξίδι στα Αστέρια», που περιγράφει την ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού και τον τρόπο που η οικογένεια Γιαννακόπουλου «γιγάντωσε» το τμήμα, θα μπει στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 16 Μαρτίου.

Η ταινία «Ταξίδι στα Αστέρια» βγήκε το καλοκαίρι του 2021 σε σκηνοθεσία του Χρήστου Δήμα και η προβολή της έγινε μέσω streaming για μία περίοδο.

Έχοντας μεταξύ άλλων για πρωταγωνιστές τους Δάνη Κατρανίδη, Θέμη Πάνου και Αργύρη Πανταζάρα, η ταινία ανατρέχει στην ιστορία του μπασκετικού τμήματος του Παναθηναϊκού και δη στη συμβολή της οικογένειας Γιαννακόπουλου, μέχρι τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια.

Η αρχική πρόβλεψη ήθελε την ταινία να κυκλοφορεί στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο, όμως δόθηκε μια παράταση λίγων μηνών και τελικά η προβολή της θα αρχίσει στις 16 Μαρτίου.

Η περίληψη της ταινίας:

«Το 1987 μια οικογένεια που λάτρευε τον Παναθηναϊκό, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, πήρε την απόφαση να αναλάβει τα ηνία του μπασκετικού τμήματος ανδρών του Συλλόγου. Μια απόφαση που έμελλε να το οδηγήσει σε ένα ταξίδι στα Αστέρια.

Το υπέροχο αυτό ταξίδι με πολλές στιγμές γεμάτες κυρίως νίκες, ήττες, χαρές, λύπες, αλλά και έξι ευρωπαϊκά τρόπαια αποτυπώνεται μέσα από την κινηματογραφική αυτή ταινία.

Από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 1919, την πρώτη παρουσίαση της γυναικείας ομάδας το 1937, την αντιστασιακή δράση των αθλητών του στα χρόνια της Κατοχής, το πώς σώθηκαν από τους κατακτητές τα τρόπαια της ομάδας, το χτίσιμο του Κλειστού κάτω από τις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» και την ονοματοδοσία του ως «Τάφος του Ινδού». Την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, την… καρτούν εκδοχή από το ιστορικό βανάκι του Κώστα Μουρούζη μέχρι τη στιγμή-«σταθμό» στην ιστορία της ομάδας: την ανάληψη της διοίκησής της από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης.

Μικρές και μεγάλες ιστορίες, ορατοί και αόρατοι πρωταγωνιστές από την εκατόχρονη διαδρομή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αποτυπώνονται κινηματογραφικά σε αυτοτελή φιλμικά στιγμιότυπα, που άλλοτε φέρνουν κάτι από γέλιο και άλλοτε συγκίνηση και ανατριχίλα…

πηγή: sdna.gr