Μπεργκ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πάρα πολύ διεφθαρμένο» – Γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό

0
ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ-ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ ( 30ç ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ SUPER LEAGUE ) ( ICONPRESS/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÍÔÏÕÍÔÏÕÌÇÓ) ÌÐÅÑÃÊ

Βόμβα! Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα!

skyline

Καταπέλτης για όσα βίωσε στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα, ήταν ο Μάρκους Μπεργκ μιλώντας σε σουηδικό Μέσο. «Με όσα συνέβαιναν ήμουν ράκος ψυχολογικά. Ξέραμε από πριν τι θα συμβεί. Πρέπει να βρεθεί λύση!».

Για εκτεταμένη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε λόγο ο Μάρκους Μπεργκ, με βάση την εμπειρία των τεσσάρων χρόνων στη χώρα μας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σουηδικό Μέσο τη Δευτέρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσα συνέβαιναν έπαιξαν ρόλο στην απόφασή του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό.

Ο Σουηδός άσος ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν συμβεί, τόνισε ότι ήταν ράκος ψυχολογικά μετά από κάθε σεζόν και υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα που θα επιφέρει δικαιοσύνη και θα πατάξει τη διαφθορά.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

«Μου άρεσε πολύ να παίζω στον Παναθηναϊκό. Είναι τρομερό το πάθος που έχουν και μου άρεσε πολύ. Αλλά αν είχες έναν συγκεκριμένο αριθμό κίτρινων καρτών, ήξερες ότι θα δεχθείς κίτρινη κάρτα στον αμέσως επόμενο αγώνα. Γιατί δεν έπρεπε να παίξεις απέναντι σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Ήξερες ότι θα συμβεί. Είναι πολύ διεφθαρμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο», λέει ο Μάρκους Μπεργκ.

Και δίνει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα του τι συνέβη σ’ έναν αγώνα του Παναθηναϊκού πριν από τα πλέι οφ:

«Μπήκε ο προπονητής στα αποδυτήρια και μου είπε: πρόσεξε πολύ, θα πάρεις κίτρινη κάρτα σήμερα μόνο και μόνο… κοιτάζοντας τον διαιτητή. Δεν θέλουν να παίξεις στα πλέι οφ. Πρόσεξε πολύ… Επειδή ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες.

Μετά από ένα λεπτό, προέκυψε ένα δοκάρι και προσπάθησα να κρατήσω την μπάλα με το στήθος. Πήρα κίτρινη κάρτα για χέρι! Τότε απλώς ήθελα να φύγω από το γήπεδο… Πήγα στον προπονητή και του είπα: αντικαταστήστε με! Δεν μπορώ να παίξω άλλο…

Τα πράγματα συμβαίνουν όπως τα έχουν αποφασίσει από πριν, παρότι σκέφτεσαι «όχι, αυτό δεν μπορεί να συμβεί». Πρέπει να υπάρξει κάποια φόρμουλα, κάποιο σύστημα που να αλλάξει τα πράγματα, γιατί έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ διεφθαρμένο».

-Έμεινες για σχεδόν τέσσερα χρόνια;

«Ήταν φανταστικά στον Παναθηναϊκό, μου άρεσε πολύ να παίζω για αυτόν τον σύλλογο. Η οικογένεια μου περνούσε απίστευτα καλά. Ταυτόχρονα όμως ένιωθα ψυχικά άρρωστος. Ημουν ψυχολογικά ράκος, σχεδόν μετά από κάθε σεζόν. Θα έπρεπε να είναι έτσι; Υπήρχαν ελπίδες ότι θα βελτιωνόταν η κατάσταση αλλά αυτό δεν συνέβαινε στην πράξη».

-Υπήρξαν «στημένα» αποτελέσματα;

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά δεν ξέρω σε ποιο επίπεδο ακριβώς. Υπήρχε αγώνας που μου είπαν ότι «θα είναι 3-0 στο ημίχρονο» και έτσι έγινε. Καθόμασταν και βλέπαμε το συγκεκριμένο ματς στην τηλεόραση, ήταν για τη δεύτερη κατηγορία.

Και μετά έλεγες «τι στο διάολο συμβαίνει;» Παίκτες που αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες μου έλεγαν ότι έτσι λειτουργεί το σύστημα. Είναι πράγματα που δεν πιστεύεις ότι θα συμβούν, αλλά τελικά συμβαίνουν»…