Άγιο Όρος: Νεκρός από κορωνοϊό και 5ος μοναχός της Μονής Φιλοθέου – Αγωνία για άλλους 7 ανεμβολίαστους

0
skyline

Ο κορωνοϊός θερίζει ζωές στο Άγιο Όρος, με τις Αρχές να εμφανίζονται έντονα προβληματισμένες από τη διασπορά του ιού.

Ο κορωνοϊός αποδείχθηκε ένας αντίπαλος ανίκητος. Ο πατέρας Ταξιάρχης εκοιμήθη έγινε το πέμπτο θύμα της νόσου, στην Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιο Όρος. Εκεί όπου η διασπορά το τελευταίο διάστημα υπήρξε ταχύτατη, καθώς σχεδόν το σύνολο των μοναχών ήταν ανεμβολίαστοι.

Συναγερμός έχεις σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά και το πέμπτο θύμα του κορονοϊού μέσα σε δέκα μέρες στην Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιον Όρος. Ο πατέρας Ταξιάρχης εκοιμήθη αργά το βράδυ του Σαββάτου (22-01-2022) νικημένος από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Μονή Φιλοθέου σχεδόν το σύνολο των μοναχών έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και από τους 40 περισσότεροι από 20 βρίσκονται απομονωμένοι στα κελιά τους με συμπτώματα. Σημειώνεται πως όλοι όσοι έχουν καταλήξει ήταν ανεμβολίαστοι, όπως άλλωστε και σχεδόν όλοι οι μοναχοί της Φιλοθέου.

Το γεγονός προβληματίζει την Ιερά Κοινότητα, αλλά και τις υγειονομικές αρχές, καθώς παρότι η Μονή βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και έναν μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν υποχωρεί και η διασπορά συνεχίζεται. Πληροφορίες της voria.gr αναφέρουν ότι σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται άλλοι 6-7 ηλικιωμένοι μοναχοί, εντός του μοναστηριού, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή κατάσταση της υγείας τους.

Το περασμένο Σάββατο εκοιμήθη ο πατέρας Κοσμάς, που ήταν και οδοντίατρος της Μονής Φιλοθέου, ενώ μέσα στην εβδομάδα νικήθηκαν από τον κορωνοϊό ο πατέρας Δαμιανός και ο πατέρας Πορφύριος. Πριν από δύο εβδομάδες ο πατέρας Λουκάς προϊστάμενος και Αντιπρόσωπος στο παρελθόν της μονής στην Ιερά Κοινότητα.

πηγή: newsit.gr