Ομαδική αγωγή: Η Google πλήρωσε για να μείνει η Apple μακριά από το χώρο της αναζήτησης

0
skyline

Μια νέα ομαδική αγωγή που κατατέθηκε από την California Crane School, Inc. κατηγορεί την Google και την Apple για μια συμφωνία στην οποία προέβησαν κατά παράβαση των αντιμονοπωλιακών νόμων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αγωγή, πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι δυο εταιρείες συμφώνησαν ότι η Apple δεν θα ανταγωνίζεται την Google στην αγορά της αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Οι δυο εταιρείες συμφωνήσαν ότι η Google θα μοιράζεται τα κέρδη από την αναζήτηση με την Apple, ενώ η αγωγή την κατηγορεί επίσης ότι προσφέρει ειδική μεταχείριση στη Google, βάζοντάς την ως την default μηχανή αναζήτησης σε όλες τις συσκευές. Προηγούμενα reports ήθελαν την Google να πληρώνει την Apple 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 για αυτό το προνόμιο.

Η California Crane School, Inc. κατηγορεί επίσης την Google ότι καταβάλλει ετησίως πληρωμές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Apple για να κρατήσει την Apple εκτός του τομέα των μηχανών αναζήτησης. Και οι δύο εταιρείες έχουν κατηγορηθεί ότι πραγματοποιούν μυστικές συναντήσεις μεταξύ των στελεχών τους.

Η αγωγή, τέλος, κατηγορεί την Google για την εξαγορά δυνητικών ανταγωνιστών και υποστηρίζει ότι, μέσω των συμφωνιών περί μη ανταγωνισμού, η Google και η Apple καταστέλλουν τον ανταγωνισμό από μικρότερες εταιρείες αναζήτησης και τους απομακρύνουν από την αγορά. Με τον τρόπο αυτό, και οι δύο εταιρείες ευθύνονται για τις υψηλότερες τιμές διαφήμισης, οι οποίες θα ήταν σημαντικά χαμηλότερες εάν υπήρχε ανταγωνιστικό σύστημα.

Πηγή: techmaniacs.gr