Η άμυνα, οι μεταγραφές και η κρίσιμη εβδομάδα

0
skyline

Πρώτα από όλα καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με υγεία και τύχη. Μακάρι το 2022 να μας αποχαιρετίσει μια και καλή και η πανδημία, η οποία έχει αλλάξει τις ζωές μας εδώ και περίπου πλέον δυο χρόνια, και να επιστρέψουμε οριστικά στην κανονικότητα, που είμαι βέβαιος ότι έχει λείψει σε όλους.

Πάμε τώρα στην ΑΕΚ, η οποία επιστρέφει στην αγωνιστική δράση αυτήν την εβδομάδα, όπου και θα αντιμετωπίσει την Λαμία.

Σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την ΑΕΚ από εδώ και στο εξής, με τον Αργύρη Γιαννίκη πλέον να έχει δουλέψει αρκετά με την ομάδα και μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων. Το πρόγραμμα του Ιανουαρίου είναι γεμάτο δύσκολα ματς και σίγουρα η Ένωση θα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη, αν θέλει να μειώσει την διαφορά από τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει στο Κύπελλο.

Το μεγάλο ερώτημα κατά την άποψη μου είναι αν ο Αργύρης Γιαννίκης θα βρει λύση στο πρόβλημα της Ένωσης στην αμυντική της λειτουργία. Είναι ξεκάθαρο ότι με την εικόνα που έχει έως τώρα η ΑΕΚ αμυντικά δεν πρόκειται να πετύχει κάτι και στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Θεωρώ επιπλέον και απίθανο να αποκτηθεί παίκτης για το κέντρο της άμυνας, όπου και έγιναν τρεις προσθήκες το καλοκαίρι. Βέβαια είναι λογικό να μην γίνει και κάποια κίνηση, διότι η ΑΕΚ πιστεύει πολύ και τους Μήτογλου και Λάτσι και σωστά κατά την δική μου εκτίμηση. Πως θα πάρουν ευκαιρίες αυτοί, αν αποκτηθεί ένας ακόμη στόπερ.

Σε αντίθεση με την άμυνα στη μεσαία γραμμή τα πράγματα είναι πιο απλά. Εκεί η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση. Ειδικά απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στο κέντρο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί έντονη πίεση.

Δεν πρέπει πάντως να κάνει μια κίνηση απλά για να την κάνει. Και είναι πράγματι δύσκολο το να βρει παίκτη με τα χαρακτηριστικά που θέλει αυτήν την εποχή και μέσα σε λογικά οικονομικά δεδομένα. Όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε σίγουρα και μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι να περιμένουμε.

Αφήνοντας λίγο στην άκρη τα μεταγραφικά, μπροστά της η ΑΕΚ έχει ένα δύσκολο παιχνίδι. Προέρχεται από μια ήττα-σοκ στο ΟΑΚΑ, έχει μείνει αρκετά πίσω από τον Ολυμπιακό και την έχει πλησιάσει και ο ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντικό η ΑΕΚ να είναι μπροστά από τον ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι της Κυριακής. Εκεί αν νικήσει θα πάρει ξανά μια διαφορά. Όλα αυτά μετράνε και σε ψυχολογικό επίπεδο, αφού ακολουθούν και οι δυο αγώνες της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Υ.Γ. Το κείμενο ήταν να ανέβει χθες, αλλά μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη άλλαξε την ώρα ανάρτησης του και αυτό διότι η χρονιά ξεκίνησε για την ΑΕΚ με μια μεγάλη απώλεια δυστυχώς. Ο τιτανοτεράστιος Στέλιος Σεραφείδης έφυγε από την ζωή. Ότι και να πεις για αυτόν τον άνθρωπο και την αγάπη του για την ΑΕΚ είναι λίγο. Καλό ταξίδι σε έναν από τους πιο σπουδαίους ΑΕΚτζήδες του κόσμου αυτού. Καλό ταξίδι σε έναν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της κιτρινόμαυρης οικογένειας. Ας έχουμε την αγάπη του για την ΑΕΚ ως παράδειγμα τόσο στις καλές, όσο και στις δύσκολες στιγμές

Γ.Ζ.