«Τελικός» για ΑΕΚ με Φάλκο στη σκιά του Γέλοβατς

0
skyline

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τη Φάλκο και θέλει νίκη που θα την κρατήσει ζωντανή για την πρόκριση στο BCL, ενώ θα αποσυρθεί το «13» του αδικοχαμένου Γέλοβατς. Στη Ντιζόν το Λαύριο.

Στη σκιά του θανάτου του Στέβαν Γέλοβατς, η μνήμη του οποίου θα τιμηθεί με την απόσυρση της φανέλας με το «13», η ΑΕΚ φιλοξενεί για τον τέταρτο όμιλο τη Φάλκο στα Άνω Λιόσια (19:30, COSMOTE Sport 4) για την 5η αγωνιστική του BCL. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν δικαίωμα για τίποτε άλλο πέρα από τη νίκη, καθώς σε περίπτωση ήττας θα βρεθούν μια ανάσα από τον πρόωρο αποκλεισμό, κάτι που θα συμβεί και μαθηματικά αν ταυτόχρονα η Ρίγα νικήσει στη Λετονία την Τρεβίζο (19:00).

Η «Ένωση» θέλει νίκη, ει δυνατόν και με +6 για να υπερκαλύψει το 83-78 της Ουγγαρίας. Ο Στέφανος Δέδας θα έχει στη διάθεσή του τον Μπράιαν Ανγκόλα, ο οποίος τρόμαξε την ομάδα με τον τραυματισμό που υπέστη το Σάββατο στο λάρυγγα. Αν οι «κιτρινόμαυροι» κερδίσουν, θα μείνουν ζωντανοί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική (22/12), όταν δοκιμάζονται στο Τρεβίζο την ώρα που η Φάλκο θα φιλοξενεί την Ρίγα.

Στις 21:30 (COSMOTE Sport) για τον τρίτο όμιλο το Λαύριο δοκιμάζεται στη Γαλλία από τη Ντιζόν. Με νίκη η ομάδα του Χρήστου Σερέλη προκρίνεται από απόψε διατηρώντας μάλιστα ελπίδες ακόμη και για την πρώτη θέση. Αντίθετα, αν ηττηθεί, ο εντός έδρας αγώνας με τη Μάλαγα στις 21 Δεκεμβρίου θα αποκτήσει χαρακτήρα τελικού. Καλό για το Λαύριο θα ήταν να ηττηθεί η Νίζνι την Τετάρτη από τη Μάλαγα, στο άλλο ματς του ομίλου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ελπίδες της για πρόκριση.

Υπενθυμίζεται πως απευθείας στους «16» προκρίνονται οι πρώτοι των ομίλων, ενώ οι δεύτεροι και οι τρίτοι δίνουν play in σε σειρά που κρίνεται στις δύο νίκες για μια θέση στη δεύτερη φάση των ομίλων. Οι τέταρτες των γκρουπ αποκλείονται από τη συνέχεια του θεσμού.

πηγή: sport-fm.gr