Μαγιορκίνης: «Πολύ πιθανό η τρίτη δόση να πιάνει την παραλλαγή Όμικρον» (pic)

0
skyline

Θέμα χρόνου να δούμε την παραλλαγή Όμικρον σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίγκας Μαγιορκίνης.

Όπως τόνισε ο καθηγητής σε ανάρτησή του στο Facebook, είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουμε για νοσηρότητα και θνησιμότητα που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Με 134 διαγνώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη η Omicron έχει αρχίσει να μεταδίδεται στην κοινότητα. Όπως έχουμε πει είναι απλά θέμα χρόνου να την δούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια.

Όσον αφορά τα εμβόλια η καλύτερή μας ελπίδα είναι η τρίτη δόση καθώς αποδεδειγμένα διευρύνει το ρεπερτόριο της αντισωματικής απάντησης και οδηγεί σε πιο καλά εκπαιδευμένη μνήμη σε μία ευρεία γκάμα μεταλλαγμένων στελεχών. Με βάση αυτά τα δεδομένα θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να μην την πιάνει η τρίτη δόση.

Εμβολιαστείτε και brace for impact!».

Όσο αφορά τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την αναμνηστική δόση, ο καθηγητής αναφέρει:

«Tο «γλυκό σημείο» για τις ενισχυτικές δόσεις είναι μεταξύ 2 και 3 μηνών. Με την Δέλτα δεν ήταν απαραίτητο να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός. Από την στιγμή που έρχεται μία νέα μετάλλαξη την οποία και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε η επιτάχυνση της διευρυμένης ανοσοποίησης είναι εκ των ουκ άνευ».

 

Πηγή: newpost.gr