Τζανάκης: «Ενδέχεται να πάμε σε lockdown για όλους»

0
skyline

Το ενδεχόμενο να πάμε σε lockdown αν τα μέτρα που είναι σε ισχύ δεν αποδώσουν άφησε ανοιχτό ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωθείται ο κόσμος σε πολλά τεστ.

Πάρα πολύ καλό μέτρο είναι το γεγονός του ωραρίου, ενδεχομένως να μειωθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ. Η άποψή μου είναι ότι θα αποδώσουν. Έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα. Η κοινωνία θα πρέπει να πέσει σε ένα είδος lockdown για όλους» είπε στον ΑΝΤ1.

Σαρηγιάννης: 2.300 κρούσματα στην Αθήνα

Από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είπε ότι περιμένουμε να δούμε αποκλιμάκωση από τον Δεκέμβρη. «Πρέπει και μετά να συνεχίσουν να ισχύουν και να τηρούμε τα μέτρα» είπε.

«Στη Θεσσαλονίκη είμαστε σε φάση κορύφωσης, περιμένουμε αρχή αποκλιμάκωσης από το τέλος της αυτής εβδομάδας» ανέφερε. Τόνισε ότι το πρόβλημα θα είναι στα νοσοκομεία αναφέροντας ότι χθες το βράδυ στην Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ – covid.

«Στην Αθήνα ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θα φτάσει σε κορύφωση στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Δεκέμβρη, γύρω στα 2.300 την ημέρα και στη Θεσσαλονίκη 1.180» τόνισε. Ο κ. Σαρηγιάννης, τέλος, σημείωσε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ στα μέσα του Δεκεμβρίου.

πηγή: sdna.gr