Η ΑΕΚ μπορεί να παίξει και πολύ καλύτερα!

0
skyline

Η αλήθεια είναι ότι πριν το ματς ήμουν αρκετά αισιόδοξος, παρά το γεγονός ότι το Λαύριο έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ από πέρυσι και φέτος η Ένωση σε καμία περίπτωση δεν πείθει με την εικόνα της έως τώρα.

Η αισιοδοξία μου προέκυπτε από το ότι για πρώτη φορά φέτος κόντρα στην Ρίγα την περασμένη Δευτέρα είδα πάθος και τεράστια προσπάθεια από όλους τους παίκτες της ΑΕΚ.

Έτσι πίστευα ότι και με την καλή ψυχολογία από την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη η ΑΕΚ θα ήταν πανέτοιμη, παρά τις απουσίες, για τη νίκη και απέναντι στο Λαύριο.

Αυτό το πάθος είχα γράψει και μετά την Ρίγα ότι είναι απαραίτητο για να μπορέσει να έχει μια αξιοπρεπή πορεία η ΑΕΚ φέτος, αφού σε ποιότητα υστερεί συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντως από τον αγώνα με το Λαύριο μπορεί να κρατήσει και αλλά πράγματα. Σίγουρα την καλή της άμυνα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά και το ότι δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ, παρά την κούραση, που ήταν φυσιολογική λόγω των απουσιών.

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο όμως ήταν η καλή κυκλοφορία και γενικά οι σωστές αποστάσεις που είχε επιθετικά η ΑΕΚ.

Η ευστοχία της στο πρώτο ημίχρονο ήταν αποτέλεσμα επιθετικού πλάνου και όχι ικανότητας ορισμένων παικτών και μόνο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και στα τελευταία λεπτά, που σίγουρα δεν υπήρχαν οι δυνάμεις και το καθαρό μυαλό η ΑΕΚ δημιούργησε δυο ελεύθερα σουτ, στα οποία βέβαια αστόχησε ο Γκρίφιν.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η ΑΕΚ και χωρίς απουσίες μπορεί να παίξει σαφώς καλύτερο μπάσκετ και να έχει καλύτερη πορεία.

Η νίκη επι του Λαυρίου ήταν σημαντική και γιατί ακολουθεί η διακοπή, όπου η ΑΕΚ θα δουλέψει με ηρεμία και αυτοπεποίθηση, αλλά και γιατί δεν είχε ξεκινήσει καλά και το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι αρκετά δύσκολο.

Γ.Ζ.