Γρατσάνης σε Κλάτενμπεργκ: «Μαρκ, μειώνεις τους Έλληνες ρέφερι!»

0
skyline

Με επιστολή του ο εν ενεργεία διαιτητής Α’ κατηγορίας Βαγγέλης Γρατσάνης επιτίθεται στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και θέτει εαυτόν εκτός ορισμών μέχρι το καλοκαίρι. «Βλέπεις την παρουσία σου στην ελληνική διαιτησία αποκλειστικά σαν μέσο δικής σου προβολής»

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ έστειλε ο εν ενεργεία ρέφερι της Super League Βαγγέλης Γρατσάνης θέτοντας παράλληλα, τον εαυτό του, εκτός ορισμών μέχρι το καλοκαίρι.

Ο ρέφερι από τα Τρίκαλα μιλάει με σκληρά λόγια στον αρχιδιαιτητή, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι «μειώνεις τους Έλληνες διαιτητές με την παρουσία σου, ενώ με το όνομα που έχεις θα έπρεπε να τους ανεβάζεις το γόητρο» και ότι «Βλέπεις την παρουσία σου στην ελληνική διαιτησία αποκλειστικά σαν μέσο δικής σου προβολής».

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που εν ενεργεία διαιτητής επιτίθεται στον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ.

Η επιστολή του Βαγγέλη Γρατσάνη.

Εσύ με τις κινήσεις σου δείχνεις ξεκάθαρα ότι την παρουσία σου σαν επικεφαλής της Ελληνικής διαιτησίας την βλέπεις αποκλειστικά και μόνο σαν μέσο δικής σου προβολής.

Όταν το καλοκαίρι μείωνες τους πίνακες της κατηγορίας που ανήκω, επιχειρηματολογούσες ότι το κάνεις για να έχουν όλοι οι Έλληνες διαιτητές περισσότερες εμπειρίες μέσα από τις συμμετοχές. Πλέον έχει γίνει αντιληπτό ότι αν ήταν στο χέρι σου θα όριζες σε όλα τα παιχνίδια ξένους διαιτητές. Δεν έχεις προβάλλει την παραμικρή αντίρρηση σε αυτήν τη διαδικασία, κάτι που φαίνεται από τις κινήσεις σου.

Όμως έχει να επιδείξει διαχρονικά πνεύμα πολιτισμού και ευγενούς αθλητισμού. Η προσωπική μου διαδρομή στο χώρο (την οποία ούτε γνωρίζεις, ούτε προσπάθησες να γνωρίσεις – εξάλλου δεν έχω κυκλοφορήσει ακόμα την αυτοβιογραφία μου) δεν μου επιτρέπει με αυτές τις συνθήκες να συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο που θέλει να διαλύσει ότι έχει μείνει όρθιο στην ελληνική διαιτησία.

Μειώνεις τους Έλληνες διαιτητές με την παρουσία σου, ενώ με το όνομα που έχεις θα έπρεπε να τους ανεβάζεις το γόητρο. Όταν επομένως αποσυρθείς από την Ελληνική πραγματικότητα θα επανεξετάσω και εγώ τη στάση μου.

Σίγουρα η Διαιτησία θα υπάρχει και χωρίς εμένα. Όπως υπήρχε και πριν. Όσο για το μετά, με τις συνθήκες που εσύ επιβάλλεις δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος. Όπως και εσύ δεν πρέπει να είσαι τόσο υπερήφανος με το γεγονός ότι τους φετινούς πρώτους μήνες του πρωταθλήματος έχει ήδη αποχωρήσει ένας διεθνής διαιτητής και άλλος ένα δηλώνει ότι σταματά να παρέχει τις υπηρεσίες του για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Το κώλυμα μου ισχύει από σήμερα μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Και ασφαλώς δεν θα παραστώ στον αγώνα του Σαββάτου. Εξάλλου αν δεν έχεις εναλλακτική ελληνική επιλογή θα καταλήξεις σε αλλοδαπό  συνάδελφο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Γρατσάνης Βαγγέλης
Διαιτητής Α κατηγορίας