Παράδειγμα για τη συνέχεια το πάθος της κόντρα στην Ρίγα

0
skyline

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ρίγα ήταν πολύ σημαντικό, αφού η Ένωση δεν θα είχε πλέον ελπίδες πρόκρισης σε περίπτωση ήττας.

Η νίκη ήρθε όμως και ήταν υπερπολύτιμη, αφού η ΑΕΚ διατήρησε τις πιθανότητες της για πρόκριση, αλλά και γιατί ήρθε σε ένα κρίσιμο σημείο, όπου η ψυχολογία της ομάδας δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.

Πιο σημαντικός όμως ακόμη και από την ίδια τη νίκη μπορεί να είναι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή, αν αποτελέσει παράδειγμα για τη συνέχεια.

Κακά τα ψέμματα η ΑΕΚ δεν έχει την ποιότητα στο ρόστερ της που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε φυσικά και την εμπειρία.

Επιπλέον είναι μια ομάδα που προχώρησε σε αρκετές αλλαγές το καλοκαίρι και ακόμη λογικό είναι να ψάχνεται.

Με όλα αυτά τα στραβά όμως είδαμε ότι η ΑΕΚ που καταθέτει και την ψυχή της και «σκυλιάζει» στην άμυνα και τον κόσμο τον εξιτάρει και τους στόχους της μπορεί να πετύχει, αν αυτοί είναι τουλάχιστον ρεαλιστικοί.

Και αυτή η ΑΕΚ πρέπει να ξεκινάει από την άμυνα. Άλλωστε αυτό αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα της. Σε όσα ματς η άμυνα της λειτούργησε σωστά κέρδισε. Σε όσα βασίστηκε στο επιθετικό της ταλέντο έχασε.

Ας κρατήσει λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η νίκη και ας πάει παρακάτω.

Από εκεί και πέρα αξίζει σίγουρα μια αναφορά στον Κολόμ, που έκανε σπουδαίο ματς. Είναι πιθανότατα ο δεύτερος πιο σταθερός παίκτης της ΑΕΚ.

Ο πιο σταθερός είναι ξεκάθαρα ο Χάμερ, που θα είχε και ξεκάθαρο ρόλο ακόμη και στα προηγούμενα χρόνια, που το μπατζετ ήταν σαφώς μεγαλύτερο.

Καλός ήταν και ο Παππάς, πέτυχε και ένα κρίσιμο τρίποντο, ενώ σίγουρα και ο Γκρίφιν ξεχώρισε, αλλά και ο Μαυροειδής που και πάλι έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει.

Η συνέχεια είναι γεμάτη δύσκολα και απαιτητικά ματς και η ΑΕΚ για να μπορέσει να ανταποκριθεί θα πρέπει να βελτιωθεί αρκετά.

Γ.Ζ.