Τέτοιες νίκες φτιάχνουν τον χαρακτήρα της!

0
skyline

Η νίκη που πήρε η ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι με τον Βόλο είναι από αυτές που δίνουν σε μια ομάδα μεγάλη αυτοπεποίθηση και ώθηση για την συνέχεια.

Ο Βόλος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, έχει κερδίσει έως τώρα τις εντυπώσεις με το ποδόσφαιρο που παίζει και θα αντιμετώπιζε την ΑΕΚ με καλή ψυχολογία, μετά την ισοπαλία στην Τούμπα, όπου και βρέθηκε να χάνει με 4-1, αλλά ισοφάρισε.

Η ΑΕΚ χθες όμως είχε δυο χαρακτηριστικά, τα οποία και δεν είχαμε δει μέχρι στιγμής και είναι απαραίτητο να τα διατηρήσει και στη συνέχεια.

Αρχικά ήταν επιτέλους αποτελεσματική. Στο πρώτο ημίχρονο αξιοποίησε τις δυο από τις τρεις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Η μόνη πραγματικά πολύ καλή στιγμή που σπατάλησε ήταν αυτή του Άμπραμπατ στο 11’.

Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι διαχειρίστηκε άψογα το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν δέχτηκε έντονη πίεση σε κανένα σημείο. Προφανώς ο Βόλος, που επιθετικά είναι εξαιρετικός, θα έβρισκε τον τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά πίεση η Ένωση δεν δέχτηκε.

Πιο εντυπωσιακή όμως ήταν και η αντίδραση μετά το 1-2. Η ΑΕΚ «έσβησε» το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο και μάλιστα είχε δοκάρι ένα λεπτό μετά το γκολ του Βόλου, ενώ είχε άλλη μια φάση με τον Άμπραμπατ στο 88’ και τελικά στις καθυστερήσεις πέτυχε και τρίτο γκολ.

Όλα αυτά βέβαια βασίζονται και στο πως ο Αργύρης Γιαννίκης διαχειρίστηκε το ματς. Εκτιμώντας προφανώς ότι ο Βόλος θα ανεβεί πολύ ψηλά στο γήπεδο για να πιέσει, αλλαξε το σύστημα σε 4-3-3, δημιουργώντας μια τριπλέτα στην επίθεση που διακρίνεται για την ταχύτητα της και ήταν έτοιμη να εκμεταλλευτεί κάθε κενό, αλλά και ταυτόχρονα «φρέσκαρε» τη μεσαία γραμμή, δίνοντας και ύψος (Λε Ταλέκ, Σάκχοφ), αφού ήταν δεδομένο ότι ο Βόλος λόγω κούρασης θα ψάξει το γκολ με μακρινές μπαλιές και σέντρες στα τελευταία λεπτά.

Η ΑΕΚ λοιπόν πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη της νίκη στο πρωτάθλημα. Σίγουρα χρειάζεται ακόμη πολύ χρόνο, αλλά είναι πλέον φανερό ότι το καλοκαίρι αποκτήθηκαν όντως αρκετοί ποιοτικοί παίκτες, που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Η ΑΕΚ παίζει καλή μπάλα, έχει προβάδισμα τριών πόντων από τον ΠΑΟΚ πλέον και είναι μόλις στο -1 από τον Ολυμπιακό. Το αν θα διεκδικήσει όμως το πρωτάθλημα και πάλι κανεις δεν μπορεί να το γνωρίζει, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να γίνει και πάλι πραγματική διεκδικητής του τίτλου, είτε φέτος, είτε από την επόμενη σεζόν.

Γ.Ζ.