Ανατροπή στην ΑΕΚ με απόφαση Γιαννίκη – Αυτή τη μεταγραφή “έκοψε” – Ποιον ζήτησε για τον Γενάρη

0
skyline

Αλλάζει ο σχεδιασμός μετά από συμφωνία διοίκησης και προπονητή για το ρόστερ. Ποια κίνηση φαίνεται πως… ακυρώνεται λόγω των τελευταίων εξελίξεων και ο παίκτης που θέλει ο Έλληνας κόουτς να φέρει στην Ένωση στα μέσα της περιόδου.

Η ιδανική πρεμιέρα του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ, με νίκη επί του Ατρομήτου, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει η πορεία του Έλληνα τεχνικού στην ομάδα. Δεν είναι… μάγος ο Γιαννίκης ώστε να διορθώσει αμέσως όλα τα κακώς κείμενα, αλλά το γεγονός ότι όλα “κύλησαν” ομαλά στο ντεμπούτο του, του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει ήρεμος ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η τόλμη του 41χρονου προπονητή να δώσει φανέλα βασικού στους Μήτογλου και Ρότα, ρίσκο για το οποίο δικαιώθηκε. Ειδικά η εμφάνιση του Γεράσιμου Μήτογλου συγκέντρωσε διθυραμβικά σχόλια, ανοίγοντας την κουβέντα για το αν μπορεί ο νεαρός άσος μπορεί να μονιμοποιηθεί στο βασικό σχήμα αντί του Γιώργου Τζαβέλλα.

Παράλληλα, η αξιοποίηση του 21χρονου αμυντικού φαίνεται πως είναι ικανή να τελειώσει κάθε συζήτηση για μεταγραφή στόπερ τον Ιανουάριο. Όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις από το εσωτερικό της Ένωσης, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα του Γιαννίκη η προσθήκη ενός ακόμα παίκτη για το κέντρο της άμυνας.

Άλλωστε, υπάρχουν οι έμπειροι Βράνιες και Τζαβέλλας, ο Μήτογλου άφησε μεγάλες υποσχέσεις και η ομάδα διαθέτει επίσης τόσο τον Σβάρνα όσο και τον ταλαντούχο Λάτσι, που ακόμα δεν έχει χρησιμοποιηθεί φέτος. Συνεπώς -με τα τωρινά δεδομένα- η απόκτηση στόπερ κρίνεται υπερβολική.

Αντιθέτως, συζήτηση για μεταγραφή γίνεται στη θέση του κεντρικού χαφ, εκεί όπου ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Γαλανόπουλου δημιούργησε σημαντική έλλειψη. Τον ρόλο αναλαμβάνει κυρίως ο Σιμάνσκι, με back up τον Σάκχοφ, ενώ μπορούν να βοηθήσουν κατά συνθήκη και οι Μάνταλος, Σιμόες, Χατζισαφί, με τη διαφορά ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση κλασικά “οκτάρια”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιαννίκης θα ήθελε την προσθήκη ενός ποιοτικού κεντρικού χαφ, ικανού να μπει στην ενδεκάδα και να κάνει τη διαφορά. Η θέση “8” είναι από τις πλέον κρίσιμες για μια ομάδα που έχει ως στόχο το πρωτάθλημα, αφού ένας καλός “box to box” μέσος με ισορροπία σε δημιουργικές και ανασταλτικές ικανότητες μπορεί να προσφέρει πολύ σημαντικές λύσεις σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

πηγή: sportdog.gr