Πόλο: Πρώτη ήττα για την ΑΕΚ

0
skyline

Την πρώτη της ήττα στον Α’ Όμιλο της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πόλο Ανδρών γνώρισε η ΑΕΚ από τον Απόλλωνα Σμύρνης με 9-6 στο Κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, για την 4η αγωνιστική. Οι «κιτρινόμαυροι» παρά την ήττα, έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο, διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι το τελευταίο οκτάλεπτο, κόντρα σε μία πολύ ισχυρή ομάδα, που την περσινή σεζόν έφτασε έως τους Τελικούς του Πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όμως με τον Krijestorac η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1. Η άμυνα της ΑΕΚ κρατούσε σε απόσταση τους παίκτες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». 2′ πριν το τέλος της περιόδου, οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν πέναλτι και ο Krijestorac έβαλε μπροστά στο σκορ την «Ένωση» με 2-1.

Στο β’ οκτάλεπτο, η ΑΕΚ υπέπεσε σε πολλά λάθη, χάνοντας σημαντικές επιθέσεις. Έτσι, ο Απόλλων ισοφάρισε σε 2-2. Πότε τα δοκάρια και πότε ο αντίπαλος γκολκίπερ, στέρησαν γκολ από την ΑΕΚ, και οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ με 2-3.

Στο γ’ οκτάλεπτο, ο Δίπλαρος με εντυπωσιακό τελείωμα ισοφάρισε σε 3-3, ενώ ο Καζάζης είδε την προσπάθειά του να σταματά στα μπλοκ. Ο Φλέγκας κάτω από τα δοκάρια σταμάτησε τους αντιπάλους του δύο διαδοχικές φορές και έτσι ο Καζάζης με απίστευτο σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ με 4-3, 4:45 πριν το τέλος της περιόδου. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφερε το ματς στα ίσια, 4-4, ενώ στην απέναντι πλευρά της πισίνας Βούκσεβιτς και Καζάζης είδαν σε δύο περιπτώσει το δοκάρι να τους στερεί το γκολ. Λίγο πριν τη λήξη του οκταλέπτου, ο Απόλλων πέρασε μπροστά στο σκορ με 4-5.

Με γκολ για τον Απόλλωνα ξεκίνησε και η γ’ περίοδος, για το 4-6. Ο Τσαταλιός με δυνατό σουτ μείωσε σε 5-6, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Δημήτρη Μάζη υπέπεσαν σε συνεχόμενα λάθη. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι με σερί 3-0 «κλείδωσαν» τη νίκη (5-9), με τον Παπούκα να διαμορφώνει το τελικό 6-9.

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 6-9
Τα οκτάλεπτα
: 2-1, 0-2, 2-2, 2-4.
ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Παπούκας 1, Κριγιέστορακ 2, Βούκσεβιτς, Δίπλαρος 1, Τσιστράκης, Τσαταλιός 1, Παπάκος, Μαυρωτάς Άρ., Ηλιόπουλος, Μανιουδάκης, Κατσινούλας, Σταμέλος.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης); Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας , Μόκκας 1, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροβ, Χονδροκούκης 1, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 2, Τσολακούδης 1, Σολανάκης 2, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

πηγή: aek.gr