Γιαννίκης: “Με ενδιαφέρει τι γίνεται από την Κυριακή το βράδυ – Δεν κρίνω ποτέ συναδέλφους και τη δουλειά τους”

0
skyline

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου του νέου προπονητή της ΑΕΚ, στα Σπάτα, με τον Αργύρη Γιαννίκη να απαντά σε αρκετές ερωτήσεις των ρεπόρτερ. Ο 41χρονος τεχνικός της Ένωσης έμεινε μακριά από τα πολλά και μεγάλα λόγια, δείχνοντας πως προτιμά την εικόνα του να την δείχνει η ομάδα στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Ποιο είναι το πλάνο του και η φιλοσοφία του:

«Η φιλοσοφία μου είναι ταχύτατη ανάπτυξη του παιχνιδιού, αξιοποίηση χώρων, τακτική ευελιξία και ένταση στην άμυνα. Αυτά που είχαμε δει και στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για το πόσο δύσκολο είναι να αναλάβει μια ομάδα που δεν έχτισε ο ίδιος:

«Αυτά είναι προβλήματα, αλλά δεν σκέφτομαι τα προβλήματα. Σκέφτομαι τις λύσεις, να αξιοποιήσω τους παίκτες και το ταλέντο τους. Σήμερα ήρθε ο Τσούμπερ. Έχουμε δουλειά. Ξέρω που ήρθα, ξέρω που βρίσκομαι».

Για το τι θέλει να διορθώσει άμεσα:

«Μιλάμε για ένα πλάνο στο οποίο δουλεύουμε καθημερινά και θέλουμε να εξελίσσουμε. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού που πρέπει να δεχτεί και να δουλέψει η ομάδα, είναι ώρα δουλειάς, ξέρω που ήρθα».

Τι πρέπει να αλλάξει για το κακό σερί της ΑΕΚ στα ντέρμπι:

«Στόχος είναι να μπαίνει η ΑΕΚ στο γήπεδο και να έχει την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο»

Για την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ:

«Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού και σκέψεως που έχω για το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν φανταστική ποιότητα και θα μπορέσουν να το βγάλουν στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες»

Για τους στόχους της ΑΕΚ επισήμανε:

«Έχω πει μερικά πράγματα την Κυριακή, δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε. Ξέρω πού ήρθα και πού βρίσκομαι. Κοιτάμε τους γρήγορους στόχους, να γνωρίσω τους παίκτες και να αρχίσουμε να κάνουμε γρήγορα τα πράγματα που θέλουμε. Είμαι φιλόδοξος. Τώρα είναι ώρα δουλειάς, να γνωριστούμε όλοι καλά στα Σπάτα και να δουλέψουμε καλά».

Για τις επιρροές που έχει από τη Γερμανία:

«Δεν πας στη Γερμανία να εκπαιδευτείς και σου λένε “έτσι θα παίξεις”. Υπάρχει μια εκπαίδευση και ο καθένας επιλέγει στα στοιχεία που τον καλύπτουν. Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν την ποιότητα να παίξουν οτιδήποτε».

Περί του παρελθόντος και τα στοιχεία απ’ αυτό:

«Το παρελθόν δεν μπορώ να το αλλάξω. Δεν με ενδιαφέρει, δεν ήμουν εδώ. Με ενδιαφέρει τι γίνεται από την Κυριακή το βράδυ. Δεν κρίνω ποτέ συναδέλφους και τη δουλειά τους. Με ενδιαφέρει να δουλεύουμε και να εξελισσόμαστε καθημερινά».

Για το πού μπορεί να φθάσει η ΑΕΚ και πόσο ψηλά:

«Θα κάνω τα πάντα για να διεκδικήσουμε τίτλους. Πού θα φτάσουμε, θα το δούμε. Προέχει όμως να εμπεδώσει η ομάδα έναν τρόπο παιχνιδιού και να δουλεύουμε καθημερινά. Ξεκινάμε κάτι καινούριο, το παρελθόν είναι παρελθόν. Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι ελκυστικό και ισορροπημένο. Δουλεύουμε σε κάποια πράγματα πάνω στο πλάνο που έχουμε».

Για το ματς που έρχεται με τον Ατρόμητο:

«Ο Ατρόμητος έχει ποιοτικό ρόστερ, όποτε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ξεκινήσουμε με νίκη».

Για το συμβόλαιο 1+2 χρόνια:

«Δεν δουλεύω καθημερινά για το συμβόλαιο ή κάθε συμβόλαιο. Με ενδιαφέρει η επιτυχία της ομάδας. Δεν έχω σκεφτεί για το δικό μου συμβόλαιο».

Αν το πρέσινγκ είναι το βασικό του σημείο:

«Το πρέσινγκ είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού μας. Έχω πει ότι η ποιότητα και το ταλέντο των παικτών θα ορίσει ποιο στοιχείο θα υπερισχύσει. Στον ΠΑΣ ήταν ένα κομμάτι το πρέσινγκ. Δουλειά μας είναι να εξελίσσουμε την ομάδα στο πλάνο και να είμαστε ανταγωνιστικοί για να κερδίζουμε παιχνίδια».

Για το το σύστημα που προτιμά: 

«Και βέβαια θα στηριχτώ στους παίκτες που υπάρχουν. Τα συστήματα δεν είναι το σημαντικότερο. Το σημαντικότερο είναι οι αρχές του παιχνιδιού. Σίγουρα θα εξηγήσουμε ένα σύστημα για την Κυριακή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι αυτό που θα παίζουμε όλη τη σεζόν».

Αν είχε δεύτερες σκέψεις και πως είπε το ναι:

«Έγινε πολύ γρήγορα, είχαμε φανταστικές συζητήσεις με την ΑΕΚ και δεν χρειάστηκε να κάνω δεύτερες σκέψεις».

Πότε θα δούμε νέα πράγματα: «Δεν ξέρω τι θα είναι καινούριο για σας, αλλά σίγουρα θα δείτε κάποια στοιχεία που δουλεύουμε».

Πόσο βοηθάει ότι η ομάδα δεν έχει υποχρεώσεις στην Ευρώπη: «Αν έχεις πιο πολύ χρόνο για προπονήσεις, αυτό βοηθά να εφαρμόσουν κάποια πράγματα. Αγώνες υπάρχουν για να τα εφαρμόσουμε».

Για το γήπεδο: «Δεν είναι στο μυαλό μου το γήπεδο. Περιμένω πως και πως το ματς της Κυριακής, αυτό είναι σημαντικό για μένα. Την προπόνηση αύριο, μεθαύριο. Το γήπεδο είναι κάποτε. Είναι βέβαια πανέμορφο και ωραίο για τον κόσμο της ΑΕΚ και τους ανθρώπους που δουλεύουν να το έχει, αλλά αυτή τη στιγμή εμένα στο μυαλό μου είναι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο».