Δεν είναι εύκολο, αλλά μπορεί να πετύχει!

0
skyline

Κακά τα ψέμματα, το έργο του Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ μόνο εύκολο δεν είναι.

Ο Γιαννίκης αναλαμβάνει στις αρχές ναι μεν της σεζόν, αλλά χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος την προετοιμασία, μια ομάδα που η πίεση του αποτελέσματος, λόγω των συνεχόμενων αποτυχιών είναι σαφώς μεγαλύτερη από άλλες.

Και το ερώτημα είναι το πως θα ανταποκριθεί και ο ίδιος σε αυτήν την πίεση, όταν δεν έχει προηγούμενες εμπειρίες σε ομάδες πρωταθλητισμού.

Εδώ ο σαφώς πιο έμπειρος Βλάνταν Μιλόγεβιτς φαίνεται να την αισθάνθηκε νωρίς αφόρητη αυτήν την πίεση.

Το θετικό βέβαια είναι ότι ο Γιαννίκης φαίνεται όντως γεμάτος αυτοπεποίθηση, ενώ σίγουρα το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι οι σύγχρονες ποδοσφαιρικές του ιδέες. Με αυτές θα προσπαθήσει εκτιμώ να κερδίσει την πίεση.

Επιπλέον ευχάριστο είναι το ότι η ΑΕΚ έχει προχωρήσει το καλοκαίρι σε προσθήκες με την λογική να ταιριάζουν τα στοιχεία τους στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Το φετινό ρόστερ για παράδειγμα υπερτερεί ξεκάθαρα του περσινού σε δύναμη και ταχυτητα. Καλά βασικά σε όλα υπερτερεί, αλλά τα δυο αυτά στοιχεία έλειπαν πολύ πέρυσι.

Κοινως μπορεί θεωρητικά, όχι ιδανικά προφανώς αφού δεν το έφτιαξε ο ίδιος, να εξυπηρετήσει το πλάνο του Γιαννίκη έως έναν βαθμό.

Προσωπικά θέλω πολύ να βγει αυτή η επιλογή, διότι πραγματικά πιστεύω ότι η καλοδουλεμένη ΑΕΚ του Γιαννίκη θα συνδυάσει τα αποτελέσματα και με ωραίο ποδόσφαιρο.

Ήδη ο Γιαννίκης έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για το ματς με τον Ατρόμητο. Παρεπιπτόντως πολύ δύσκολο ματς για το ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Ο Ατρόμητος παραδοσιακά δυσκολεύει πολύ την ΑΕΚ και μην σας ξεγελάνε τα έως τώρα αποτελέσματα του, έχει κάνει σημαντικές μεταγραφές το καλοκαίρι, έχει ποιότητα σαν ομάδα και θεωρώ ότι σταδιακά θα φανεί αυτό.

Γ.Ζ.