Στο σπίτι της να είναι άλλη ομάδα!

0
skyline

Και στο Basketball Champions League η ΑΕΚ ξεκίνησε με ήττα, η οποία ήταν και η τρίτη της στους τέσσερις επισήμους αγώνες που έχει δώσει έως τώρα φέτος.

Η εμφάνιση της Ένωσης ήταν απογοητευτική. Η Φάλκο Σομπατέλι αποτελεί ενδεχομένως την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και όμως κυριάρχησε στο παρκέ από τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου και μέχρι το τέλος του αγώνα.

Και μην σας ξεγελά το τελικό σκορ. Μια ποιοτικότερη ομάδα θα είχε επικρατήσει πολύ εύκολα σήμερα της ΑΕΚ.

Το κακό είναι ότι αυτήν την στιγμή εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει αρκετά μειονεκτήματα των κιτρινόμαυρων.

Επιθετικά η ομάδα ακόμη δεν εφαρμόζει σε καμία περίπτωση το πλάνο του Δέδα. Άλλο το γρήγορο, αλλά τακτικά ορθό μπάσκετ, που βασίζεται στο τρίποντο, και άλλο το βιαστικό. Η ΑΕΚ είχε ποσοστό λίγο χαμηλότερο από 25% στα τρίποντα κυρίως γιατί όλα ήταν υπό κακές προϋποθέσεις.

Αλλά άντε το επιθετικό πλάνο ενδεχομένως είναι και δυσκολότερο στη παρούσα φάση της σεζόν. Αμυντικά η ΑΕΚ ήταν το λιγότερο μέτρια. Αρκετά αμαρκάριστα σουτ είχε ο αντίπαλος, που πήρε και 12 επιθετικά ριμπάουντ, όταν μάλιστα είχε κοντά στο 57% στο δίποντο.

Και φυσικά δεν μπορούμε να παρακάμψουμε και τα κενά διαστήματα. Εκεί που μειώνει στον πόντο η ΑΕΚ (55-54) με τρίποντο του Παππά, δέχεται στη συνέχεια σερί 10-1 και βρίσκεται ξαφνικά στο -10, το οποίο ήταν δεδομένο ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσε να ανατρέψει.

Είναι ακόμη νωρίς, αλλά καλό θα ήταν να έχουμε όλοι υπομονή, διότι η φετινή σεζόν δύσκολα θα μοιάζει με τις προηγούμενες των επιτυχιών. Το ρόστερ ξεκάθαρα δεν έχει την ποιότητα του περσινού. «Χημεία» ακόμη δεν υπάρχει και δεν υπάρχει και απεριόριστος χρόνος για να βρεθεί, αφού η ατομική ποιότητα που υπάρχει δεν είναι αρκετή για να δίνει νίκες, όπως ήταν αρκετή τη σεζόν 2019-2020, όταν και μέχρι να ρολάρει η ομάδα ο Κιθ Λάνγκφορντ πετύχαινε την μια 30αρα μετά την άλλη.

Γ.Ζ.