Χωρίς πίεση για το καλύτερο δυνατό!

0
skyline

Γράφει ο Γιώργος Ζαβλάρης

Προφανώς οι απαιτήσεις από το ρόστερ της φετινής σεζόν δεν είναι εξίσου υψηλές με αυτές, που υπήρχαν από το περσινό, το οποίο είχε ήδη πετύχει τη σεζόν 2019-2020 και ήταν γεμάτο ονόματα γνωστά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό. Αντιθέτως ένας από τους λόγους αποτυχίας της περσινής σεζόν ήταν και η υπερβολική πίεση για επιτυχία.

Φέτος και με χαμηλά την μπάλα μπορεί να γίνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια, καθώς ταλέντο υπάρχει. Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε.

Αρχικά η εκτίμηση μου είναι πως καθοριστικό ρόλο στη πορεία της ΑΕΚ θα έχουν οι Νίκος Παππάς και Μάνι Χάρις. Αυτοί είναι οι ηγέτες της. Αυτοί που περιμένεις στα δύσκολα να βγουν μπροστά και να κουβαλήσουν στο σκοράρισμα.

Και τους δυο τους γνωρίζουμε και αν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, τότε σίγουρα θα δούμε ωραία πράγματα.

Επιπλέον σημαντικός είναι και ο ρόλος του Κολόμ, αλλά και του Γέλοβατς. Ο Ισπανός γκάρντ θα πρέπει να αναδειχθεί σε καθοδηγητή της ομάδας εντός παρκέ και στον οργανωτή της, ενώ ο Σέρβος είναι ο ποιοτικότερος ψηλός της. Κοινως αυτός που θα της δίνει κατά βάση σκορ μέσα από την ρακέτα.

Οι τέσσερις αυτοί βέβαια μοιάζει σχεδόν σίγουρο ότι θα προσφέρουν. Και εμπειρία έχουν και ποιότητα άλλωστε. Επιπλέον θα βρεθούν και σε ένα περιβάλλον που θα τους δώσει όση εμπιστοσύνη χρειαστούν.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ερωτηματικά. Το πρώτο είναι αν ο Ανγκολά θα επαναλάβει μια σεζόν παρόμοια με την περσινή, σε ένα επίπεδο όμως υψηλότερο. Το πως θα επιστρέψει ο Αντώνης Κόνιαρης από τον τραυματισμό του, καθώς επίσης και το αν στο το “small ball” θα ταιριάξει γενικότερα στην ομάδα αυτή.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει χρόνος. Ο όμιλος στο Basketball Champions League είναι αρκετά βατός και φυσικά δεν υπάρχει η πίεση για νίκες παντού στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Άρα θα μπορέσει μια καινούργια ομάδα, όπως η φετινή ΑΕΚ, να ρολάρει.

Κερδίστε τρία ΥΠΕΡΟΧΑ ΔΩΡΑ από την ανανεωμένη συλλογή της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω του inAEK.com ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter