Οι Βόσνιοι γράφουν για έρευνα της UEFA για το ΑΕΚ-Βελέζ, άγνοια δηλώνουν στην Ένωση

0
skyline

Σύμφωνα με βοσνιακά media η UEFA φέρεται να έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από έκθεση της FARE για το αν παίκτης της Ένωσης αγωνίστηκε με τη Βελέζ έχοντας πάνω του φασιστικό σήμα. Την παραμικρή ενόχληση δεν έχει η ΑΕΚ.

Όπως αναφέρουν οι βοσνιακές ιστοσελίδες Reprezentacija.ba και radiosarajevo.ba η UEFA άνοιξε έρευνα για τον αγώνα ΑΕΚ – Βελέζ, τονίζοντας ότι από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της UEFA είχαν την ενημέρωση πως η FARE, το δίκτυο για την καταπολέμηση των διακρίσεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έστειλε έκθεση για να διερευνηθεί το αν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι φέροντας πάνω του σήμα με φασιστικό περιεχόμενο.

Πηγές της UEFA φέρονται να δήλωσαν σε άλλη βοσνιακή ιστοσελίδα, την klix.ba: «Η UEFA πήρε την έκθεση της FARE και το αρμόδιο τμήμα θα διερευνήσει το θέμα εσωτερικώς. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη πληροφορία δημοσίως».

Ούτε από την UEFA, αλλά ούτε από τη FARE έκαναν γνωστό το όνομα του ποδοσφαιριστή, απλά οι βοσνιακές ιστοσελίδες αναφέρουν το όνομα του Oγκνιεν Βράνιες και ενός τατουάζ που έχει με τον ηγέτη των Τσέτνικ, Μομτσίλο Τζούγιτς. Πάντως στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως κανείς από τη Βελέζ δεν έχει καταγγείλει τον Βόσνιο στόπερ και πως στο τέλος του ματς ο Βράνιες μιλούσε με παίκτες της Βελέζ σε φιλικό τόνο.

Από την ΑΕΚ πάντως αυτό που ξεκαθαρίζεται είναι ότι έχουν πλήρη άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα, χαρακτηρίζοντας το ως «τεράστια βλακεία». Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δεν έχουν την παραμικρή γνώση ή ενόχληση ούτε από την UEFA, ούτε από άλλο φορέα, και εκτιμούν πως τα βοσνιακά δημοσιεύματα δεν στέκουν καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν ήδη ενημερωθεί.

πηγή: gazzetta.gr