«Σύμμαχος» της ΑΕΚ ο Ελίασον

0
skyline

Την επιστροφή της κανονικότητας επιχειρεί η ΑΕΚ.

Αν και ακόμα υπάρχουν έντονες δονήσεις από τον αποκλεισμό – και δίχως να αποκλείεται κάποιος…μετασεισμός από τις βουλές Μελισσανίδη – η ομάδα προσπαθεί να βρει ξανά την ισορροπία της. Οι «κιτρινόμαυροι» επιχειρούν να κλείσουν τις βασικές εκκρεμότητες στο ρόστερ και φαίνεται πως έχουν κατασταλάξει πως ο Νίκλας Ελίασον είναι εξαιρετική επιλογή για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Το σπουδαίο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως η ΑΕΚ προχωρά στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη Νιμ, έχοντας στο πλευρό της τον Σουηδό άσο. Ο Ελίασον δεν θέλει να αγωνιστεί στη 2η κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, ζητά μια ομάδα που θα έχει υψηλές φιλοδοξίες και η Ενωση τον καλύπτει σε όλα τα επίπεδα. Προσπαθώντας να βάλει ακόμα πιο δύσκολα στους Γάλλους μάλιστα, ο Ελίασον ζήτησε μεταγραφή και να μην αγωνίζεται μέχρι τότε στα ματς της ομάδας!

Γι’ αυτόν το λόγο άλλωστε, ο Ελίασον έμεινε εκτός αποστολής στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση της Νιμ με τη Ντιζόν (νίκησε με 2-1). Μετρά μόνο τα 68’ συμμετοχής στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στο ισόπαλο 1-1 της Νιμ με την Μπαστιά. Με αυτήν την τακτική, ο Σουηδός προσπαθεί να πιέσει και αυτός από την πλευρά του, ώστε να γίνει η μεταγραφή και να έρθει στην ΑΕΚ. Ωστόσο, είναι σαφές πως οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να ανέβουν και άλλο.

Η τελευταία πρόταση της ΑΕΚ φέρεται πως ήταν για 1,5 εκατ. ευρώ, συν μισό εκατ. ευρώ ακόμα εφόσον ο Ελίασον πετύχει ατομικούς και ομαδικούς στόχους. Η Νιμ αξιώνει τα χρήματα που δαπάνησε για να τον αποκτήσει (3 εκατ. ευρώ) και δεν δέχεται μέχρι τώρα. Βέβαια, πλέον δεν υπάρχει και έντονη χρονική πίεση για την ΑΕΚ, δεδομένου πως το επόμενο επίσημο παιχνίδι είναι στα τέλη Αυγούστου (αν γίνει η πρεμιέρα). Οπότε, φαίνεται πως θα τραβήξει αρκετά αυτή η ιστορία, μέχρι να υπάρξει χάπι εντ.

Πηγή: sportday.gr