Καλά το πάει, αλλά δεν πρέπει να συμβιβαστεί

0
skyline

Γράφει ο Γιώργος Ζαβλάρης

Οι τελευταίες ημέρες αναμφίβολα για την ΑΕΚ στο κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού αποτελούν ίσως τις καλύτερες της τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα μετά το καλοκαίρι του 2017.

Η Ένωση ολοκλήρωσε την μεταγραφή του Αραούχο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, προχώρησε στη πώληση του Νεντελτσεάρου και χθες ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Βράνιες.

Αναμφίβολα λοιπόν με τις κινήσεις της αυτές ήδη μοιάζει να βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από ότι πέρυσι.

Το δίδυμο Τζαβέλλας-Βράνιες είναι σαφώς ποιοτικότερο από οποιοδήποτε δίδυμο είχε δοκιμαστεί πέρυσι στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Αραούχο, εκτός από το ότι είναι ο αγαπημένος της κιτρινόμαυρης κερκίδας και η άφιξη του αλλαξε εντυπωσιακά το κλίμα και την διάθεση των φιλάθλων της ΑΕΚ, είναι και ένας σπουδαίος παίκτης, ο οποίος κάνει και την διαφορά στα μεγάλα ματς.

Το ότι ήδη βέβαια η ΑΕΚ φαίνεται εμφανώς καλύτερη, τουλάχιστον σαν ρόστερ, συγκριτικά με πέρυσι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβιβαστεί μόνο με αυτό.

Έχει μια ευκαιρία και εφόσον ήδη έχει κλείσει σημαντικές θέσεις του ρόστερ της να δημιουργήσει μια ομάδα πραγματικά ενός πολύ καλού επιπέδου.

Τα πλάγια μπακ πρέπει να είναι η προτεραιότητα της και ύστερα να κινηθεί για το αριστερό εξτρέμ. Το ευχάριστο βέβαια στο θέμα εξτρέμ είναι ότι ο Χρήστος Αλμπάνης έως τώρα στα φιλικά έχει εξαιρετική εικόνα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι βέβαια και στους επισήμους αγώνες.

Με σοβαρότητα και προσοχή
Από εδώ και στο εξής εκτός των μεταγραφικών θα εστιάσουμε και στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού τη Πέμπτη η ΑΕΚ δίνει το πρώτο της επίσημο ματς.

Προφανώς και είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά απαιτείται σοβαρότητα και προσοχή για να μπορέσει να προκριθεί.

Τα μόνα έως τώρα δείγματα που έχουμε είναι από τα φιλικά, όπου πάντως είδαμε γενικότερα ωραία πράγματα, μια ομάδα που παράγει αρκετές ευκαιρίες και κατά διαστήματα συνδυάζεται όμορφα μέσα στο παιχνίδι. Βέβαια όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία και αποτελούν απλές σημειώσεις, αφού είναι εντελώς διαφορετικά τα φιλικά από τα επίσημα ματς.

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter