Μ. Θεμιστοκλέους: Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός

0
skyline

Στην τρίτη φάση του επιχειρησιακού σχεδίου εισέρχεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της covid-19 “Ελευθερία”, καθώς έχουν ανοίξει  πολλά διαθέσιμα ραντεβού και ο πολίτης μπορεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να προγραμματίσει τον εμβολιασμό του,  ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Έφερε ως παράδειγμα περιοχές της χώρας όπου κάποιος μπορεί να κλείσει ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer, στις 25 Ιουνίου και στην Αθήνα όπου υπήρχε η μεγαλύτερη πίεση στις 30 Ιουνίου,  ή με εμβόλιο της Moderna  αύριο 23 Ιουνίου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι με βάση τις αναμενόμενες παραδόσεις από τις εταιρίες, την δυναμικότητα του συστήματος  και την συνέχιση της ανταπόκρισης των πολιτών , “είναι εφικτός ο στόχος του 70% εμβολιαστικής κάλυψης εντός του καλοκαιριού”. Κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα  ραντεβού τους για εμβολιασμό ώστε να μείνουμε όπως είπε στις 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 7,5 εκατ. εμβολιασμοί κατά της covid-19. Περισσότεροι από 4. 550.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 43%, και 3 εκατ. έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις, ποσοστό 31 %.  

Αναφέρθηκε επίσης στο ποσοστό προσέλευσης στην AstraZeneca που παραμένουν όπως είπε πολύ υψηλά , 97%, ανάλογο με τα ποσοστά άλλων εταιριών, όπως Pfizer, που είναι στο 98%, Moderna στο 98%  και Johnson & Johnson 97%.

 

Πηγή: amna.gr

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter