Μία αποτυχημένη αλλά και διδακτική σεζόν

0
skyline

Γράφει ο Γιώργος Ζαβλάρης

Ολοκληρώθηκε λοιπόν η σεζόν για την Βασίλισσα. Μια σεζόν που άρχισε με πολύ υψηλές προσδοκίες, δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν στην ΑΕΚ και ολοκληρώθηκε τουλάχιστον με αξιοπρέπεια.

Η φετινή σεζόν δεν ήταν καλή για την ΑΕΚ, η οποία απέτυχε σε όλους τους στόχους που είχε θέσει στο ξεκίνημα της. Μπορεί να ήταν και άτυχη, ειδικά στο Basketball Champions League, όπου στο μεγαλύτερο μέρος της φάσης των 16 αγωνίστηκε «μισή», αλλά αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

Εκτός από αποτυχημένη βέβαια η σεζόν μπορεί να λειτουργήσει και διδακτικά για την ΑΕΚ, για να μην επαναλάβει τα λάθη της.

Τα λάθη βέβαια κατά την δίκη μου άποψη δεν έχουν να κάνουν με το πως διαμορφώθηκε το ρόστερ πέρυσι. Το ρόστερ αυτό είχε διαμορφωθεί στο μεγαλύτερο του ποσοστό από το καλοκαίρι του 2019 και τη σεζόν 2019-2020 είδαμε την καλύτερη ΑΕΚ από τότε που ανέλαβε ο Μάκης Αγγελόπουλος την ομάδα. Κοινώς ήταν απολύτως λογικό να διατηρήσει σχεδόν ίδιο το ρόστερ της με ελάχιστες αλλαγές.

Λάθος όμως είναι Η βαρύτητα που έδωσε η ομάδα σε υπερβολικό βαθμό στο Final 8 και η ήττα στον τελικό την επηρέασε τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικα, αλλά και στον μεταγραφικό της σχεδιασμό, αφού αποκτήθηκε ο Ράις για έναν μήνα, ύστερα αποχώρησε και για μισή σεζόν η ΑΕΚ δεν είχε παίκτη για έναν κομβικό ρόλο.

Η κάθε σεζόν είναι μια μεγάλη διαδρομή με προκλήσεις, δεν γίνεται καμία ομάδα στον κόσμο να επηρεάζεται σε τέτοιο βαθμό από την πρώτη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει.

Το τι δεν πήγε καλά όμως το έχω ξανά γράψει και σε προηγούμενα κείμενα. Η επόμενη μέρα βρίσκει την ΑΕΚ σε μια φάση αναδιοργάνωσης. Δεν έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο προπονητής της νέας σεζόν και φυσικά αυτό σημαίνει ότι ούτε το πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ γνωρίζουμε.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου θεωρώ αξίζει μια ευκαιρία. Στα Play-Off παρουσίασε μια βελτιωμένη ομάδα, που έπαιξα ωραίο μπάσκετ κατά διαστήματα και εκμεταλλεύτηκε τα δυνατά της σημεία.

Από εκεί και πέρα είμαι υπέρ της διατήρησης του Ελληνικού κορμού που υπάρχει. Δηλαδή Γκίκας, Χρυσικόπουλος, Μωραΐτης, Κατσίβελης, Γιάνκοβιτς και Γόντικας, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στα Play-Off.

Προφανώς θα ήθελα να παραμείνουν και οι περισσότεροι από τους ξένους, αλλά δεν γνωρίζω αν αυτό είναι εφικτό.

Πάντως δεν είμαι υπέρ των ριζικών αλλαγών, που οι περισσότεροι απαιτούν.

Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν καμία σημασία αν δεν μάθουμε το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής.

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter