Φοβερός Σάντος για το Euro: «Παίρνω ρούχα και τσιγάρα για έναν μήνα, πάμε να το πάρουμε»

0
skyline

Ο Φερνάντο Σάντος χάρισε φοβερές ατάκες σε συνέντευξή του στην A Bola και τόνισε ότι έχει εξοπλιστεί με όλα τα αντικείμενα… πρώτης ανάγκης για να μείνει με την αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας ως τον τελικό του Euro.

Το διαχρονικά δύσκολο έργο της υπεράσπισης του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης ξεκινά για την Πορτογαλία. Κι ο Φερνάντο Σάντος είναι πιο έτοιμος από ποτέ για αυτό το ταξίδι, έχοντας προμηθευτεί όσα θα… χρειαστεί, με το βλέμμα στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» στις 11 Ιουλίου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιβήρων μίλησε για το απαιτητικό εγχείρημα του «backtoback», το οποίο στο παρελθόν έχει πετύχει μόνο η Ισπανία το 2008 και το 2012, για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον όμιλο του «θανάτου» με Γαλλία και Γερμανία και δήλωσε πεπεισμένος ότι η Πορτογαλία θα καταφέρει να προκριθεί και πάει στο Euro με μοναδικό στόχο την κατάκτηση.

«Ο στόχος είναι να γίνουμε ξανά πρωταθλητές Ευρώπης. Από όταν έγινα προπονητής της Πορτογαλίας η σκέψη μου ήταν ότι πάμε σε κάθε τουρνουά με σκοπό να το κατακτήσουμε. Παίρνω ρούχα για έναν μήνα, και τσιγάρα επίσης!

Η Πορτογαλία είχε τρομερούς παίκτες το 2016 που δεν είναι πια εδώ. Η φετινή ομάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που σήκωσε το τρόπαιο το 2016.

Τι θα ήταν αποτυχία; Δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, αλλά καταλαβαίνω την ερώτηση. Προφανώς, ως διεκδικητές του τίτλου, αν αποκλειστούμε από τον όμιλο θα είναι αποτυχία. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό στην Πορτογαλία. Είναι εξαιρετικά δύσκολος ο όμιλος, πάντως, δεν θυμάμαι κάτι αντίστοιχο στα χρονικά του θεσμού.

«Αν δούμε ότι ο Κριστιάνο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν δίνει στην ομάδα αυτά που θέλουμε, προφανώς και θα πρέπει να μένει στον πάγκο, θα καταλάβει. Ο Κριστιάνο δεν είναι παίκτης που δίνει πολλά στο αμυντικό κομμάτι. Δεν θέλουμε καν κάτι τέτοιο από εκείνον! Έτσι ήταν πάντα τα πράγματα και η ομάδα το ξέρει. Αυτό που φέρνει ο Ρονάλντο είναι τον σεβασμό των αντιπάλων και τα γκολ».

 

Πηγή: gazzetta.gr