Κυριάκος Χήνας στο inAEK.com για τα 97α γενέθλια της ΑΕΚ!

0

Βόμβα! Ήρθε νέα στοιχηματική στην Ελλάδα!

skyline

Ο Κυριάκος Χήνας, στέλνει το δικό του μήνυμα, μέσω του inAEK.com, σχετικά με τα 97α γενέθλια του συλλόγου! Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Λέσχης Φίλων και Πολιτισμού ΑΕΚ, αλλά και ενεργό μέλος τόσο της Λέσχης, όσο και του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού που θα στεγαστεί στο νέο γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά:

“Ένας αθλητικός οργανισμός που δεν έχει το αξιακό βάθος να επενδύσει σε ιστορικούς συμβολισμούς και κοινωνικές διαδράσεις, ουδέποτε θα θεωρηθεί εμβληματικός. Αυτή ακριβώς είναι η 97χρονη ιστορική σκευή-προικοδοσία της ΑΕΚ, που δημιουργεί εξαιρετική υπερηφάνεια στους οπαδούς της και σεβασμό στους υπόλοιπους.

Οι συνθήκες της ίδρυσής της ήταν ήδη συγκλονιστικές: με την κατάρρευση του Ελληνισμού της Ανατολής, ο ταπεινωμένος πρόσφυγας αναζητούσε στηρίγματα για να μπορέσει να επιβιώσει σε μια Ελλάδα που ήταν πολύ επιφυλακτική ή αρνητική προς αυτόν. Η ΑΕΚ (και σε μικρότερο βαθμό οι άλλες προσφυγικές ομάδες) έδωσε την ευκαιρία να νιώσει την κοινωνική αλληλεγγύη μέσα από την εξέδρα, αλλά και τη δυνατότητα να ανελιχθεί κοινωνικά σε υψηλό επίπεδο.

Η γιγάντια εμβέλεια του Σπανούδη (συνεργάτη του Βενιζέλου στη διεκδίκηση των Εθνικών Δικαίων στη κρίσιμη Διάσκεψη των Βερσαλιών το 1919), πνευματικές-διπλωματικές-οικονομικές-κοινωνικές προσωπικότητες, αλλά και αθλητές με σημαντικές διακρίσεις στην Πόλη, στελέχωσαν μια ιδανική σύνθεση ποιοτικής δράσης που ύψωσε από την αρχή την ΑΕΚ σε πρωταγωνιστικό επίπεδο.

Αυτοί οι άνθρωποι θεμελίωσαν τις Αρχές όπου βασίζεται η ιστορική διαδρομή μας: να αντιστεκόμαστε στη χάλκευση αποτελεσμάτων,να μοιραζόμαστε με την κοινωνία τις ευαισθησίες και τις διεκδικήσεις της,να αγαπούμε την ομάδα χωρίς ωφέλιμη ανταπόδοση,να διαμορφώνουμε μια πρωτόγνωρη οικογενειακή συντροφικότητα στην εξέδρα.

Εγκάρδια ευχή αλλά και σαφή βεβαιότητα εκφράζουμε ότι με το νέο γήπεδο θα μπορούμε από θέση υψηλής ισχύος να υπερασπίζουμε με τον καλύτερο τρόπο τα ιδανικά που έχει εγκιβωτίσει στη συνείδησή μας η μυριάκριβη ιστορία μας.