ΑΕΚ: Τα νέα από το μέτωπο των τραυματιών

0
skyline

Σε αναμονή των νέων για την κατάσταση του Νέλσον Ολιβέιρα, ο Μανόλο Χιμένεθ περιμένει δύο επιστροφές μέσα στην εβδομάδα.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα βρίσκεται εδώ και λίγο νωρίτερα απόψε (22/2) στο Ιατρικό Κέντρο για να κάνει την μαγνητική, για τις ενοχλήσεις που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει νωρίς από την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο, ωστόσο συγκεκριμένη εκτίμηση δύσκολα θα υπάρξει πριν από το πρωί, αύριο Τρίτη.

Το μόνο που επιβεβαιώνεται, για την εκτίμηση του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ, πως οι ενοχλήσεις δεν έχουν σχέση με το σύνδρομο κοιλιακών – προσαγωγών που τον ταλαιπώρησε πέρσι και πως τις ενοχλήσεις προκαλεί ένας κοιλιακός μυς λίγο πιο ψηλά. Αν επιβεβαιωθεί αυτό, τότε θα μιλάμε πιθανότατα για μια θλάση, ίσως και ελαφριάς μορφής. Ωστόσο όλα θα φανούν στην μαγνητική και κυρίως από την στιγμή που θα την πάρει στα χέρια του ο Παντελής Νικολάου.

Από κει και πέρα, ο Μανόλο Χιμένεθ ξέρει πως δεν μπορεί λογικά να υπολογίζει στον Ολιβέιρα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Όπως και στους Σιμόες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη και τον μακροχρόνια τραυματία Κώστα Γαλανόπουλο. Το ενδιαφέρον πέφτει σε δύο πιθανές επιστροφές από το μέτωπο των τραυματιών. Η πρώτη θα είναι πιθανότατα στην αυριανή προπόνηση και θα είναι του Θεοδόση Μαχαίρα. Ο νεαρός μέσο-επιθετικός της ΑΕΚ έχει μείνει έξω από το ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ και μετά, από ένα διάστρεμμα που υπέστη.

Πιο σημαντική ακόμη, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν πλέον στην μεσαία γραμμή με την έλλειψη και των Γαλανόπουλου, Σιμόες, είναι η περίπτωση του Εβγέν Σάκχοφ. Ο Ουκρανός χαφ είναι εκτός με θλάση δεύτερου βαθμού από την ρεβάνς του κυπέλλου με τον Απόλλωνα στις 4 Φεβρουαρίου. Η πορεία της αποθεραπείας του είναι ικανοποιητική, συνέχισε και σήμερα μαζί με τους υπόλοιπους τραυματίες, όπως συμβαίνει και σε μέρες ρεπό για την υπόλοιπη ομάδα και στην ΑΕΚ περιμένουν να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη πως ο Σάκχοφ θα μπορεί να δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά την Πέμπτη. Εννοείται πως αυτό δεν θα σημαίνει πως ο Χιμένεθ θα μπορεί να τον υπολογίζει άμεσα και για ενδεκάδα με τον Παναθηναϊκό, αλλά θα είναι ένα μεγάλο «συν» για την πιθανότητα να τον έχει στην διάθεση του για χρησιμοποίηση ανάλογα με την εξέλιξη του ματς. Θα είναι το ιδανικό σενάριο το να καταφέρει να μπει την Πέμπτη, γιατί θα σημαίνει τρεις κανονικές προπονήσεις, πριν από το ντέρμπι.

πηγή: sdna.gr