Περίπατος για Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του στο Australian Open

0
skyline

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπά στον πρώτο του αγώνα στο Australian Open.

Το Νο6 του ανδρικού ταμπλό, ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο του πολύπειρου Ζιλ Σιμόν στο κεντρικό court του Melbourne Park και προκρίθηκε στους “64” της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο 22χρονος πρωταθλητής μας, έπιασε φοβερή απόδοση και επιβλήθηκε 6-1, 6-2, 6-1 του Γάλλου αντιπάλου του, σφραγίζοντας την Ελληνοαυστραλέζικη μονομαχία με το Θανάση Κοκκινάκη στο 2ο γύρο.

Ο Στέφανος ήταν παντού στο κεντρικό court, κυρίαρχος από τη βασική γραμμή και έβγαζε winners από κάθε γωνία της Rod Laver Arena.

Χαρακτηριστικό της απόλυτης κυριαρχίας του Έλληνα άσου, το γεγονός ότι ο Σιμόν δεν έφτασε καν σε ευκαιρία για break ενώ ο 35χρονος τελείωσε το ματς με μόλις 6 winners έναντι 25 του Στέφανου.

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά από το ξεκίνημα του ματς και πήρε γρήγορα προβάδισμα με 5-0 ενώ το γρήγορο break στο ξεκίνημα του 2ου σετ (2-1) του έδωσε επιπλέον αέρα για να συνεχίσει το ίδιο δυνατά και αποτελεσματικά στη συνέχεια.

Ο Σιμόν μάταια προσπαθούσε να μπει σε διαδικασία ράλι από τη βασική γραμμή, έχοντας έναν πολύ επιθετικό Τσιτσιπά απέναντι που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα στα δικά του service games και πίεζε αφόρητα τα σερβίς του Γάλλου.

Το τελικό σκορ ήρθε απολύτως φυσιολογικά, με τον Τσιτσιπά να τελειώνει το παιχνίδι με 25 winners και 25 αβίαστα λάθη, έχοντας 7/10 break points και 15/21 (71%) πόντους στο φιλέ.

Ήταν μια αριστουργηματική εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή ο οποίος στο ξεκίνημα της χρονιάς, δείχνει έτοιμος και αποφασισμένος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

“Δεν περίμενα να είναι τόσο εύκολο. Ήταν ένα σπουδαίο ματς από την πλευρά μου. Το επίπεδό μου είναι πολύ καλό. Σερβίρω καλά, επιστρέφω καλά. Έχω το πάνω χέρι από την αρχή του ράλι. Πιέζω πολύ με το forehand μου, μπορώ να κάνω και ζημιά με το down the line backhand. Νιώθω πολύ άνετος” είπε στη συνέντευξη στον Τζίμι Κούριερ μέσα στη Rod Laver Arena.

Πηγή: tennis24.gr