Κούγιας: «Επικίνδυνη προσωπικότητα ο προπονητής ιστιοπλοΐας της 11χρονης»

0
skyline

Για την ομολογία-σοκ του προπονητή της τότε 11χρονης μαθήτριας, ότι είχε σχέση μαζί της και τον βιασμό της σχολίασε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αλέξης Κούγιας.

Στην εκπομπή «Live News» του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε την Παρασκευή (22/1) ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε στην περίπτωση της αθλήτριας, η οποία κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον προπονητή της σε ηλικία 11 ετών, υπόθεση για την οποία είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

«Εκείνο που δεν έχει καταλάβει ο άνθρωπος αυτός είναι ότι ακόμη και ένα χάδι σε ένα 11χρονο παιδί, ακόμα και ένα φιλί που ο άλλος το κάνει συναισθηματικά και όχι με σεξουαλική υποδομή είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη» ανέφερε αρχικά ο ίδιος.

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο κ. Κούγιας πρόσθεσε τα εξής: «Έχω συναντήσει όλες αυτές τις εκδοχές των προσωπικοτήτων που δεν καταλαβαίνουν πολλές φορές ότι αυτό που κάνουν είναι έγκλημα. Θεωρεί ο νομοθέτης ότι το πρόσωπο που είναι κάτω από 15 ετών δεν έχει κάνει τις κατάλληλες ποιοτικές αλλαγές στην προσωπικότητά του ώστε να μπορεί να επιλέγει τον ερωτικό του σύντροφο. Οποιοδήποτε παιδί άνω των 15 ετών δεν απαγορεύει να κάνει τις σεξουαλικές του επιλογές. Για αυτό οτιδήποτε γίνεται σε ηλικίες άνω των 15 ετών, εκτός από περιπτώσεις βιασμών, δεν θεωρούνται ποινικώς κολάσιμες πράξεις».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της αθλήτριας δήλωσε τα εξής ακόλουθα: «Αν έστω έχει αγγίξει αυτό το παιδί, η πράξη είναι έγκλημα. Αν είναι απλώς ένα φιλί, αυτό δεν είναι βιασμός, όμως αν έχει τολμήσει έστω να χαϊδέψει αυτό το παιδί σε ευαίσθητα σημεία του σώματός της, επειδή το παιδί είναι κάτω από 13 ετών, είναι βέβαιο ότι η πράξη αυτή δεν έχει παραγραφεί. Η πράξη που έχει καταγγείλει η κυρία Μπεκατώρου έχει παραγραφεί. Αυτό που πρέπει προσέξουμε στην περίπτωση του προπονητή είναι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι μια επικίνδυνη προσωπικότητα».

Πηγή: sdna.gr

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube