Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: «Μπορούμε να απωθήσουμε το τρίτο κύμα»

0
skyline

Σύμφωνος με τις αποφάσεις άρσης μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού εμφανίστηκε σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Στο OPEN TV μίλησε το πρωί του Σαββάτου (23/1) ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συμφώνησε απόλυτα με τις αποφασεις, για άρση των μέτρων της διασποράς κατά του κορωνοϊού, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη επαγρύπνισης, καθώς δεν απέκλεισε την πιθανότητα ύπαρξης και τρίτου  lockdown.

«Δεν θα είχε λογική αν δεν εκμεταλλευόμασταν τη χρονική στιγμή, έχουμε αυτή τη στιγμή ένα άνοιγμα. Είναι αδύνατον να μείνουμε κλεισμένοι μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, για να προσθέσει στην συνέχεια τα εξής: «Τώρα έχουμε την ευκαιρία να ανοίξουμε. Είμαστε σε ύφεση του δεύτερου κύματος και ταυτόχρονα έχει αρχίσει ο εμβολιασμός. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, που φαίνεται να έχουν μπει στο τρίτο κύμα. Ετσι μπορούμε να απωθήσουμε προς τα πίσω το τρίτο κύμα. Ετσι μπορούμε να φτάσουμε στην άνοιξη του 2021, στο τέλος της υπόθεσης».

Μάλιστα ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στην ανησυχία που επικρατεί σε ότι έχει να κάνει με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ωστόσο υποστήριξε ότι τα εμβόλια καλύπτουν τα νέα στελέχη του ιού, ενώ αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει το οποίο έχει να κάνει με την προστασία που δίνουν οι μάσκες είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι χειρουργικές προστατεύουν καλύτερα από τις υφασμάτινες. Στη φάση που βρισκόμαστε έως τώρα η υφασμάτινη είναι επαρκής. Αν όμως διαπιστώσουμε ότι λόγω της μετάλλαξης πρέπει να αλλάξουν θα ειπωθεί. Εως τώρα είναι αποτελεσματική».

Πηγή: sdna.gr

Κάντε ένα “Like” στην νέα μας σελίδα μας στο Facebook(INAEK)

Κάντε ένα “Like” στην κλασσική μας σελίδα μας στο Facebook(inAEK.gr)

Ακολουθήστε μας στο Instagram   

Βρείτε μας στο Twitter